LIGA ŠAMPIONA: Siti preživeo DRAMU na Metropolitanu, Liverpul RUTINSKI do polufinala! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.04.2022

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula plasirali su se u polufinale Lige šampiona!

LIGA ŠAMPIONA: Siti preživeo DRAMU na Metropolitanu, Liverpul RUTINSKI do polufinala! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Duel Savića (Atletiko) i Fodena (Mančester siti)

Mančester siti je uspeo da remizira sa Atletiko Madridom na "Metropolitanu" (0:0), dok je Liverpul takođe remijem, samo rezultatom 3:3, overio prolaz dalje.

"Građani" su izborili polufinale zahvaljujući trijumfu od 1:0 u prvom meču, a ispostavilo se da je presudan bio gol Kevina De Brujnea. Najbolju priliku tokom revanša za goste propustio je Gundogan, koji je posle pola časa igre pogodio stativu, a četa trenera Simeonea pokušala je sa ofanzivom u drugih 45 minuta. Posao im je bio otežan u završnici, pošto je crveni karton zaradio Felipe, a Englezi su "preživeli" dodatnih 13 minuta, a za plasman u finale boriće se sa Real Madridom.

Liverpul je imao dosta lakši posao na "Enfildu". Prvi duel na "Lužu" rešio je u svoju korist sa 3:1, a plasman Redsa u polufinale nije dovođen u pitanje. Vodeći gol dao je Konate u 21. minutu, a izjednačio je Ramos. Potom je Firmino dao dva pogotka, a gosti su izbegli "dupli poraz" zahvaljujući rezervisti Jaremčuku i Nunjezu. Engleski velikan pokušaće da izbori finale elitnog takmičenja preko ovosezonskog "hita" - ekipe Viljareala.

Tok utakmica mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Atletiko Madrid - Mančester siti 0:0 (0:0)

Liverpul - Benfika 3:3 (1:1) /Konate 21, Firmino 55, 65 - Ramos 32, Jaremčuk 72, Nunjez 82/

Kraj utakmica, Siti i Liverpul su u polufinalu!

90+5. minut - Kraj na "Enfildu" - 3:3, Liverpul sa ukupnih 6:4 ide dalje.

90+1. minut - Felie je dobio crveni karton nakon burne situacije na terenu "Metropolitana", igraće se čak devet munta nadoknade vremena!

89. minut - Poništen je pogodak Manea, ostaje 3:3 u Liverpulu.

82. minut - GOOOOOL! Nunjez je izjednačio rezultat, mada je najpre signaliziran ofsajd Žoaa Marija. Urugvajac je, ipak, ovoga puta imao sreće, mogu li Portugalci da naprave dramu?

77. minut - "Jorgandžije" su tražile penal, nemački arbitar je samo odmahnuo rukom, a potom je De Paul ponovo neprecizno šutirao. Siti čuva "minimalac" sa "Etihada"!

72. minut - GOOOOL! VAR je ovoga puta stao uz Portugalce, Jaremčuk je prihvatio loptu, zaobišao Alisona i smanjio zaostatak svoje ekipe koji je još uvek ogroman u ukupnom rezultatu - 3:2 na "Enfildu"!

70. minut - Simeone je pokušao trostrukom izmenom da malo "razmrda" svoje izabranike. Priliku je potom imao De Paul, ali je to bio novi pokušaj koji nije išao u okvir gola važećeg šampiona Engleske.

 

 

65. minut - GOOOOL! Firmino je dao svoj drugi gol večeras, Cimikas je upisao drugu asistenciju, a bio je to novi perfektan centaršut Grka - Liverpul ima ubedljivih 3:1, ukupno 6:2 i "gazi" ka plasmanu u polufinale!

 

 

57. minut - Grizman je propustio najbolju šansu za Atletiko u dosadašnjem toku meča. Odlično mu je loptu ostavio Ljorente, ali je šut Francuza završio van okvira gola kluba iz Mančestera. Ostaje 0:0 na "Metropolitanu".

55. minut - GOOOOL! Firmino je svojim četvrtim ovosezonskim golom u Ligi šampiona postigao drugi gol za Liverpul. Njemu je prethodila očajna reakcija čuvara mreže Benfike Vlahodimosa, koji nije uspeo da ukroti "čistu" loptu. Akcija domaćih je nastavljena, Usledio je centaršut Žote sa levog boka koji je iskoristio brazilski napadač - 2:1 na "Enfildu"!

 

 

53. minut - Nešto mirniji period igre na oba terena, na semaforu još uvek stoje rezultati važeći nakon prvih 45 minuta igre...

47. minut - Grizman je pokušao ubacivanjem u prazan prostor, šutirao je u bliži ugao Edersonovog gola, ali je lopta završila u korneru.

46. minut - Nastavljene su utakmice.

Kraj prvih poluvremena, remiji u Engleskoj i Španiji

 

 

 

45. minut - Počela su da teku zaustavna vremena.

40. minut - Ulazimo u sam finiš prvih poluvremena...

32. minut - GOOOOOL! Benfika je poravnala rezultat na 1:1. Gol je postigao Ramos, ponovo je konsultovan VAR, ali ovoga puta je utvrđeno da ofsajda nema, nada Portugalaca tinja...

 

 

30. minut - Gundogan je pogodio stativu! Vezista engleskog predstavnika je šutirao iz srca šesnaesterca, ali nije imao sreće, a potom je njegov drugi pokušaj izblokiran. Bez promene rezultata na "Metropolitanu"!

26. minut - Nova prilika za domaće na "Enfildu". Dijaz je pokušao sa distance, gađao je same rašlje, ali je čuvar mreže lisabonskih "Orlova" sjajnom paradom sprečio Liverpul da duplira vođstvo.

23. minut - Pogodak Nunjeza je poništen zbog ofsajda koji je signaliziran nakon konsultovanja VAR tehnologije.

21. minut - GOOOOL! Liverpul je poveo sa 1:0! Redsi su poveli nakon kornera koji je izveo Cimikas, Konate je sjajno skočio i glavom "zakucao" loptu u mrežu Vlahodimosa!

 

 

13. minut - Benfika je bila nadomak gola u Engleskoj! Everton je oprobao svoj udarac sa nekih 20-ak metara, ali je lopta završila pored stative, ostalo je 0:0.

9. minut - Po jedan pokušaj na obe strane u prestonici Španije. Feliks je zapretio odbrani Građana, dok je šut Gundogana sa distance završio pored leve stative gola koji čuva Jan Oblak. Bez velikih prilika na Enfildu, još uvek nema golova na dve večerašnje utakmice...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Duel Žoaa Feliksa sa igračima Mančester sitija

 

5. minut - Mančester siti kontroliše posed lopte na startu meča, Atletiko se uglavnom brani, tvrd početak utakmica u Španiji i Engleskoj.

1. minut - Arbitri su dali znak za početak dva preostala revanš susreta četvrtfinala Lige šampiona.

 

 

Počele su utakmice na "Metropolitanu" i "Enfildu"

Građani su na stadion "Metropolitano" doputovali sa golom viška iz prvog susreta. Bedem Jorgandžija na "Etihadu" slomio je Kevin De Brujne, na proigravanje Fodena, u 70. minutu meča, a videćemo da li će izabranici trenera Dijega Simeonea pred domaćom publikom uspeti da stignu do iznenađujućeg plasmana u polufinale elitnog takmičenja. Popularni Čolo za ovaj revanš nije mogao da računa na Himeneza i Hereru, dok Gvardiola na raspolaganju nema Gabrijela Žezusa, Mendija i Palmera.

Druga utakmica večeri koja se igra na Ostrvu po mnogima je samo formalnost. Liverpul je stekao ogromnih 3:1 na "Lužu", pa je Portugalcima potrebna prava senzacija za prolaz dalje. Pogotke za Redse u prestonici portugala dali su Konate, Mane i Dijaz, a gol nade za Benfiku postigao je Nunjez, početkom drugog poluvremena. Četa menadžera Jirgena Klopa je za vikend remizirala sa Sitijem (2:2), čime je dramatična trka za titulu prvaka Engleske nastavljena, a Liverpul ima imperativ da najpre overi vizu za polufinale Lige šampiona.

Podsetimo da će bolji iz duela Atletiko - Mančester siti igrati protiv Real Madrida, koji je eliminisao aktuelnog šampiona Evrope ekipu Čelsija, dok je Liverpul na korak od dvoboja sa ovosezonskom senzacijom - Viljarealom.

 

 

 

Atletiko - Mančester siti

Stadion: Vanda Metropolitano

Sudija: Danijel Sibert (Nemačka)

Atletiko Madrid (4-4-2): Oblak – Ljorente, Savić, Felipe, Reinildo – Lemar, Koke, Kondogbija, Lodi - Grizman, Feliks

Mančester siti (4-3-3):Ederson – Voker, Stouns, Laport, Kanselo – Gundogan, Rodri, De Brujne – Marez, Foden, Silva 

Liverpul - Benfika

Stadion: Enfild

Sudija: Serdar Gozubujuk

Liverpul (4-3-3): Alison – Gomez, Konate, Matip , Cimikas – Milner, Henderson, Keita – Žota, Firmino, Dijaz

Benfika (4-2-3-1): Vlahodimos – Žilberto, Vertongen, Otamendi, Grimaldo – Vajgl, Tarabt – Gonsalveš, Ramos, Everton – Nunjez

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading