ŠTA ĆE ODLUČITI VEČITI DERBI: Zvezdin KVALITET ili Partizanovo MORANJE?

Autor:

Sport

15.04.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Božović: Crveno-beli bolji na svakoj poziciji na terenu, a imaju i psihološku prednost i huk Marakane * Vermezović: Crno-beli moraju da idu na pobedu, nemaju šta da izgube.

ŠTA ĆE ODLUČITI VEČITI DERBI: Zvezdin KVALITET ili Partizanovo MORANJE?

Foto: Starsport

Plej-of Superlige počinje danas susretom niškog Radničkog i Voždovca (19.00), ali nas poslastica očekuje sutra, kada će Crvena zvezda ugostiti Partizan (18.00, Arena sport premijum 1) na Marakani u 167. večitom derbiju. Crveno-beli su tokom regularnog dela prvenstva imali minus od pet bodova prednosti, ali u odlučujućih sedam rundi ulaze s plus dva u odnosu na najvećeg rivala i bliži su osvajanju pete uzastopne titule šampiona naše zemlje. Očekivanja pred utakmicu beogradskih velikana u razgovoru za Srpski telegraf izneli su bivši treneri dva kluba Miodrag Božović (53) i Vladimir Vermezović (58).

KAO PROŠLI MEČ

- Crvena zvezda ima tri prednosti na svojoj strani. Prva je što je kvalitetnija u svakom delu terena, počevši od Borjana i Dragovića preko Kataija i Ivanića, pa do Ohija, koji je pokazao da je prvoklasan golgeter. Druga prednost je domaći teren, delije i Marakana, a treća psihički momenat. Smatram da su fudbaleri Partizana ubijeni u glavu jer su imali pet bodova prednosti, a sada su na minus dva. Ja se nadam da će se ponoviti prošli derbi (2:0 za Zvezdu), ali najvažnija su tri boda, derbi je, sam po sebi, teška utakmica, a ovaj rešava sudbinu prvenstva - rekao je popularni Grof.

Republika

Foto: Starsport

Grof se uzda u Zvezdin kvalitet

PREDNOST MORANJE

Suprotno mišljenje od aktuelnog stratega ruskog Arsenala iz Tule ima čovek koji je u dva navrata (2004-2005 i 2012-2013) vodio "parni valjak", uz poruku da tim iz Humske mora da ide na sve ili ništa.

- U neku ruku je okej kada sve stane u jednu utakmicu, Partizan mora da ide na pobedu, nema kalkulacije. Zvezda je možda u boljoj formi, ali je prednost Partizana u tom moranju, nema šta da izgubi, ide na sve ili ništa. U istorijatu derbija Partizan je uvek napadao, a Zvezda je igrala na kontre. Ne treba ići grlom u jagode, ovo je najteža utakmica dosad - istakao je Vermezović.

Republika

Foto: Starsport

Vermez veruje u Partizanov motiv

Grof: FSS pogrešio s sudijom,

Vermez: Jovanović dokazan

Kao što imaju različita očekivanja od bivših klubova, naši sagovornici nemaju isto mišljenje ni o tome što će večiti derbi suditi naš najbolji arbitar Srđan Jovanović.

- FSS je pogrešio, trebalo je da ispoštuje Zvezdin zahtev da Jovanović ne sudi. Savez je sada napravio lošu atmosferu i stavio pritisak na glavnog sudiju i pomoćnike - smatra Božović, dok se Vermezović ne slaže s tim:

- Ne treba nabijati čoveku pritisak, on je dokazan arbitar, sudio je u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Imamo odličnog sudiju, a hoćemo da dovodimo stranca, izigrava se neko nepoverenje, što je klasika. Pričam o upravama oba kluba, njihove reakcije stvaraju zlu krv.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading