MUSTAFA PORUČUJE: Daću Nathu dozvolu da prekine post pred derbi!

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

09.04.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji verska odredba da, kada neko živi od svog posla i njime hrani porodicu, ima pravo na olakšicu, otkriva prvi čovek Islamske zajednice u Srbiji.

MUSTAFA PORUČUJE: Daću Nathu dozvolu da prekine post pred derbi!

Foto: Starsport/Ilustracija

Igrači Partizana

U Partizanu mogu da odahnu, muftija beogradski, gospodin Mustafa Jusufspahić je rekao svoje. Ukoliko Bibras Natho (34), najbolji fudbaler crno-belih, bude zatražio dozvolu da zbog večitog derbija 16. aprila prekine tridesetodnevni ramazanski post, prvi čovek Islamske zajednice u Srbiji kaže za Republiku da njegova molba može biti uslišena.

Naime, kapiten izraelske reprezentacije poštuje verske običaje, koji nalažu da se tokom meseca Ramazana suzdržava od konzumacije hrane i pića od izlaska do zalaska sunca. Stoga, logično je da za okršaj sa Zvezdom koji će odlučiti pitanje šampiona ne bi bio u potpunosti fizički spreman.

- Bilo je takvih slučajeva i ranije, uglavnom su dolazili fudbaleri Crvene zvezde, dok ovi komunisti iz Partizana nisu (smeh). Ne mogu da se setim ko je bio u pitanju, ali razgovarao sam s njima i njihovom poslu koji se zove fudbal. Kada su u pitanju obaveze prema bogu, koje se tokom posta sagledavaju, onda bog u Kuranu kaže da posti svako ko je zdrav i umno sposoban, ali da ima olakšice kada je njegov posao užasno težak, s velikim razmerama ili postoji vremenska nepogoda. Dakle, postoji mogućnost da dobije dozvolu, odnosno ruhsa. To je verska odredba kada neko živi od svog posla i njime hrani porodicu - otkriva muftija Jusufspahić.

Republika

Foto: Tanjug

Mustafa Jusufspahić

Naveo je i jedan primer.

- Kada su u pitanju oni koji poste, imate primer Karima Benzeme, iz Real Madrida, koji je postio 13 minuta do pred meč sa Čelsijem, pa postigao het-trik. Ja sam takođe igrao fudbal i dobro razumem kako to ide. Jednostavno, neko može to da podnese, a neko ne - dodaje on.

Zvezda bolja, ali srce kaže Partizan

Muftija pred večiti derbi ima moćnu poruku za sve aktere.

- Zvezda jeste bolja, ali moje srce kaže - Partizan. Ono što želim na derbiju jeste lep fudbal, da se vrati onakav kakav je nekada bio. U zdravom telu je zdrav duh. Da derbi ne bude samo pomisao na huliganstvo, već da naša deca imaju pogled kao što smo mi imali nekada. Igrali smo s pocepanim loptama, a sada je pomalo izgubio smisao jer oči više ne uživaju. Postala je retkost da vidimo da neko nekome proturi loptu kroz noge - kaže Jusufspahić.

I Crvena zvezda u svojim redovima ima fudbalere muslimanske veroispovesti.

- Ben i Sanogo stalno dolaze kod mene. Pregovaram s njima oko prelaska u Partizan, ali ih Terza (Zvezdan Terzić, prim. aut.) ne da. Pošto sam partizanovac, nadam se da će nas Natho obradovati, da će Sanogu proturiti loptu kroz noge, ali se bojim da će mu Sanogo zbog toga otkinuti nogu - u šaljivom tonu zaključuje glavni vojni imam Vojske Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading