BUFON SKIDA KAPU VLAHOVIĆU: On je DOMINANTAN u svakom pogledu!

Autor:

Sport

14.04.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hvalio Vlahovića, ali je grdio reprezentaciju Italije.

BUFON SKIDA KAPU VLAHOVIĆU: On je DOMINANTAN u svakom pogledu!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Legendarni italijanski golman, Đanluiđi Bufon, je dao svoj sud povodom neuspeha reprezentacije da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali i na druge teme.

- Mančini je bio glavni arhitekta renesanse koja je uotpunjena osvajanjem Evropskog prvenstva, ali za poraz od Makedonije snosi izvesnu odgovornost. Da smo eliminisani od Portugalije, na penale, niko ne bi ništa rekao, ali ovako je teško krenuti od nule - rekao je za "La Stampu".

On tvrdi da ovo nije samo incident, već da je godinama vrebala mogućnost ispadanja u kvalifikacijama.

- Već 2010. godine u Južnoj Africi, posle eliminacije u grupnoj fazi porazom od Slovačke, primetio sam da globalizacija donosi promene vrednosti i hijerarhije i da ćemo slaviti i uspehe u kvalifikacijama. Od tada imamo iluzije uz trenutke slave poput Evropskog prvenstva, ali nisam pogrešio. Imamo jedinstveni temperament u teškim situacijama, umemo da blokiramo u važnim momentima, nedostaje nam kvalitet. Kada smo motivisani dajemo sve od sebe, ali inače možemo da izgubimo od bilo koga - izjavio je Bufon.

Osvrnuo se i na Juventus i rastanak sa Paulom Dibalom.

- Rastanak Dibale i Juventusa? Nisam to očekivao, ali klub je bio iskren i direktan, objašnjavajući da više nije funkcionalan za projekat. Nisu mu produžili ugovor zbog toga, a ne zato što ga smatraju lošim. Paulo će naći šansu da uradi velike stvari negde drugde, ali to ne znači da je Juve napravio grešku. Vlahović je dominantan po građi, kvalitetu i snazi - zaključio je.

 

 

Bufon se prošle godine vratio u Parmu nakon više od 20 godina. Klub se trenutno takmiči u Seriji B.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading