ŽELJA U SUKOBU SA REALNOŠĆU: Legendarni Italijan pokušava da PROTRESE Zlatana!

Autor:

Sport

14.04.2022

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se za italijanske medije.

ŽELJA U SUKOBU SA REALNOŠĆU: Legendarni Italijan pokušava da PROTRESE Zlatana!

Foto: Tanjug/AP

Zlatan Ibrahimović napadač Milana

Legendarni italijanski fudbaler, Frančesko Toti, osvrnuo se na Zlatana Ibrahimovića i njegovo trenutno stanje. Zlatan dosta vremena provodi na klupi Milana.

- Ja čak nisam imao problema sa povredama, osećao sam da mogu da pomognem. Ali čim su me sklonili na klupu, kad igraš tri ili pet ili 10 minuta – oni postaju tvoj najveći neprijatelj. Veoma je teško, isrcpljujuće na psihičkom nivou. Jer kad posle života na terenu, posebno u tim godinama, ne igraš redovno tvoje telo se ne odmara – ono rđa - rekao je Toti za Gazetu delo Sport.

Zatim je dodao.

- Kad shvatiš da ti je bio potreban sekund na lopti, da si izubio onu stotinku koja pravi razliku. Glava ti savršeno govori šta treba da radiš, ali noge kasne. Znaš da si bolji od ostalih, ali teško je kad telo neće. A Zlatanovo telo je zahtevna mašina - izjavio je.

Problem je u tome što Šveđanin ima malu minutažu.

- Znam kakav je osećaj, počneš da se preispituješ, javljaju se sumnje, želja se sukobljava sa realnošću - kazao je.

Toti tvrdi da se mnogi ne snađu kao treneri nakon što završe igračku karijeru. Taj prostor je širok.

- I to veliki. Jer ceo život si proveo na tom zelenom terenu... A dok se preobučeš iz trenerke u odelo sa kravatom svet prođe kraj tebe. Moraš da se pripremiš za taj trenutak. Ibra je inteligentan, briljantan čovek. Vidim to i po tome kako se ponaša pred kamerama, čini mi se da ima i njuh za biznis - rekao je.

 

 

Ipak, želi sve najbolje Ibrahimoviću.

- Dragi Ibro, nadam se da ću te još neki put videti kako širiš ruke i slaviš golove. Ali na kraju ove sezone saslušaj telo: ono će ti reći šta da radiš - poručio mu je.

Zatim je podsetio na to koliko je Zlatan veliko ime u svetu fudbala.

- Ibrahimović je jedan od najvećih napadača na svetu. Veličanstven igrač u svakom smislu: tehničkom, atletskom, karakternom. Rođeni lider, primeran profesionalac sa izuztnom harizmom. Obeležio je istoriju fudbala u poslednjih 30 godina. Kad su takvi šampioni u pitanju želimo da ikad ne prestanu. Nikad! Jer oni nas hrane radošću, emocijama, oni su suština fudbala. I to zato što su život dali fudbalu. Zato što ga vole više nego bilo ko drugi - zaključio je.

Podsećamo da je Toti bio igrač Rome dugih 25 godina, od 1992. do 2017. godine. Još uvek se nije oprobao u trenerskom poslu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading