POPULARNI MAGIKO TERORIŠE RIVALE U SUPERLIGI: Katai Zvezdina mašina za plej-of!

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

13.04.2022

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetka crveno-belih postigla 27 golova protiv rivala koje će sresti u doigravanju. Najveće žrtve Nišlije, TSC i Partizan.

POPULARNI MAGIKO TERORIŠE RIVALE U SUPERLIGI: Katai Zvezdina mašina za plej-of!

Foto: Starsport

Aleksandar Katai

Aleksandar Katai (31) biće veliki adut Crvene zvezde u predstojećem plej-ofu Superlige Srbije pošto je protiv timova koji su ligaški deo sezone okončali u gornjoj polovini tabele zbirno postigao čak 27 golova.

Zvezdina desetka nedavno je probila brojku od 10.000 minuta u crveno-belom dresu, a na prethodnih 138 mečeva u svim domaćim takmičenjima upisala se u strelce 76 puta. Za neke je noćna mora, prema drugima je malo blaži, dok pojedini, zapravo, nemaju nikakav problem da ga zaustave. Kreativni fudbaler iz Srbobrana najefikasniji je u delima s niškim Radničkim, kome je dao osam golova na devet utakmica, ali protiv matične Vojvodine, zanimljivo, ni iz osam dosadašnjih pokušaja nije uspeo da zatrese mrežu. Redovna mušterija postao mu je TSC, čije je golmane varao u pet navrata. Katai važi za miljenika navijača i zbog činjenice da je u derbijima bio raspucan. Igrajući za Zvezdu na devet najbitnijih utakmica u domaćem šampionatu, četiri puta je pogodio protiv Partizana, a često je raspucan i protiv gradskog rivala Čukaričkog, protiv kog ima isti učinak. Od popularnog El Magika zazire i Napredak, čije je čuvare mreže matirao četiri puta. Nešto manje razloga za brigu imaće "zmajevi" iz Voždovca. Oni su, koliko-toliko, uspevali da ga neutrališu, pa se u duelima s njima po dva puta upisivao u strelce.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Katai

Od timova koji nisu u plej-ofu ove sezone Kataija po dobru ne pamte Novi Pazar, protiv kog je postigao šest golova, i Radnik iz Surdulica, protiv kog je bio raspoložen pet puta.

Koliko je momak iz Srbobrana bitan za igru aktuelnog šampiona, svedoči i izjava sportskog direktora ljutog rivala Partizana Ivice Ilieva, koji je priznao da je Aleksandar najbolji domaći fudbaler u Superligi.

- Katai je najdominantniji srpski igrač koji igra ovde. Nema tu govora. U suštini, on im je negde kao Rikardo nama - 50 odsto ekipe. Zna se šta je najbolji igrač, koliko znači za ekipu - rekao je Iliev za "Sportski žurnal".

Republika

Foto: Starsport

Ivica Iliev

Aleksandar Katai je u dva mandata nastupao na beogradskoj Marakani, osvojio je dve titule i Kup, a za reprezentaciju Srbije zabeležio je 10 nastupa.

Katai protiv ekipa iz plej-ofa:

Radnički Niš - 8

TSC - 5

Partizan - 4

Čukarički - 4

Voždovac - 2

Napredak - 4

Vojvodina - 0

Ukupno - 27

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading