JOVANA DAMNJANOVIĆ PRIZIVA REPRIZU: Biću kao Mitar, Srbije ide na Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

13.04.2022

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damnjanovićeva je u ovim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dala osam golova.

JOVANA DAMNJANOVIĆ PRIZIVA REPRIZU: Biću kao Mitar, Srbije ide na Svetsko prvenstvo!

Foto: Starsport

Jovana Damnjanović slavi gol protiv Nemačke

Srbija je pobedila Portugal i plasirala se na Svetsko prvenstvo, glasila je vest 14. novembra 2021, a isti naslovi mogli bi da se ponove i 2. septembra. Tada bi u glavnim ulogama bile fudbalerke naše zemlje jer posle spektakularne pobede nad Nemicama (3:2) "orlice" drže pitanje plasmana na Mundijal u Australiji i Novom Zelandu 2023. u svojim rukama, a ključna utakmica H grupe kvalifikacija biće naredni duel s Portugalom i to na našem terenu.

Najzaslužnija što su došle u ovakvu situaciju je Jovana Damnjanović, dvostruki strelac protiv "pancerki", ali i najefikasnija u našem timu u ovim kvalifikacijama s osam golova. Fudbalerka Bajerna koja na leđima nosi broj devet, baš kao i heroj "orlova" iz Lisabona Aleksandar Mitrović, kaže za Republiku da joj poređenje s njim prija.

Republika

Foto: Starsport

Jovana Damnjanović protiv Nemačke

- Naravno da bih volela da budem kao Mitar i da odvedem naš tim na SP, ali ne bih da čekam nadoknadu vremena, već da ranije rešimo pitanje pobednika. Džaba mi svi ovi golovi ako tu ne pobedimo i odemo makar u baraž za SP - kaže Damnjanovićeva.

Oplele kolce sa Sneki

Veliku pobedu nad Nemicama naše devojke su burno proslavile. Pravu feštu napravile su u svlačionicama u Staroj Pazovi, a vrhunac veselja bilo je užičko kolo, koje su oplele, i to s pevačicom Snežanom Babić Sneki.

Jovanu mnogi porede i s Robertom Levandovskim jer oboje igraju za Bajern i nose devetku na leđima, ali ona ističe da je potpuno drugačija od Poljaka. Sretali su se nekoliko puta, nisu razgovarali, ali možda bude prilike, pa čak i ona njemu da savet posle eliminacije od Viljareala u četvrtfinalu Lige šampiona.

- Gnabri je mnogo komunikativniji od Roberta, s kojim me porede. Možda se sretnemo na nekoj zajedničkoj aktivnosti Bajerna, pa ja njega posavetujem. Šalim se malo jer sebe uopšte ne vidim kao Levandovskog. Ja sam više Didje Drogba iz najboljih dana, više mi prija taj stil - rekla je Jovana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading