ŠOKANTNE VESTI IZ ITALIJE: Oprašta se, iako mu još nije vreme!

Autor:

Sport

12.04.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga na Apeninima.

ŠOKANTNE VESTI IZ ITALIJE: Oprašta se, iako mu još nije vreme!

Foto: www.profimedia.rs

Siniša Mihajlović i Zlatan Ibrahimović

Italija je u šoku, napadač Milana Zlatan Ibrahimović je protiv Bolonje (0:0) možda odigrao poslednju utakmicu u karijeri! Iskusni Šveđanin (40) završio je meč krvave glave, ali to ga ne boli koliko otok na levom kolenu, zbog kog bi mogao definitivno da završi s igranjem fudbala. Italijanski mediji navode da bi Ibra mogao da donese odluku da više ne izlazi na teren da bi sebe sačuvao bola po završetku karijere.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zlatan Ibrahimović

Jednostavno, koleno mu je toliko ugroženo da bi, ukoliko privede sezonu kraju i oprosti se kako je planirao, u životu posle fudbala mogao da trpi nesnosne patnju i bol. Slične probleme s kolenom imali su takođe veliki golgeteri poput Marka van Bastena, brazilskog Ronalda, ali i našeg Gorana Drulića. Povrede kolena uništile su im karijere ili skratile i nikad nisu do kraja pokazali pun potencijal.

NESNOSNI BOLOVI

Holanđanin je karijeru za pamćenje prekinuo u 28. godini zbog nesnosnih bolova. Dotad je na svom kontu imao tri Lige šampiona, titulu prvaka Evrope s Holandijom na šampionatu na kom je bio najbolji strelac i postigao jedan od najlepših golova u istoriji fudbala u finalu protiv SSSR, tri Zlatne lopte, Kup kupova sa Ajaksom...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marko Van Basten

Luisa Nazarija de Limu Ronalda mnogi smatraju najvećim fudbalerom u istoriji, a mogao je da bude još ubedljiviji da mu koleno nije stradalo nekoliko puta u dresu Intera. Dvaput je bio prvak sveta s Brazilom, osvojio Kup UEFA s Interom, Kup kupova s Barselonom i dve Zlatne lopte, ali mogao je mnogo više da su ga povrede zaobišle.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luis Nazario de Lima Ronaldo

Goran Drulić bio je najskuplje pojačanje Saragose kad je 2001. pojačao španski klub. Nije se proslavio, a put ga je dalje vodio u Belgiju, Grčku i, na kraju, opet u Španiju, gde je završio karijeru u niželigašu Sarinjeni. Ostaće večno pitanje kakvi bi bili dometi popularnog Drule da nije bilo prokletih povreda.

Republika

Foto: Starsport

Goran Drulić iz igračkih dana

PLAKAO OD BESA

A kako je profesionalnim fudbalerima kada se suoče s neizdrživim bolom, najbolje svedoči izjava takođe legendarnog golgetera Gabrijela Omara Batistute, koji je lekarima tražio da mu amputiraju noge jer više nije mogao da trpi i pati.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Gabrijel Batistuta

- Čim sam završio karijeru, imao sam problema sa člancima, venama, kosti su bolele... Isti problem koji je Van Basten imao sa 28 godina. Bilo je dana kada nisam mogao da ustanem iz kreveta, plakao sam od besa i rekao sam sebi ne mogu ovako da završim. Bilo je toliko loše da sam pozvao prijatelja lekara i molio ga da mi amputira noge. Molio sam ga, preklinjao, insistirao, rekao sam mu da to više nije život - ispričao je Argentinac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading