TONČEV NA SILU GURA SINA U FSS: Čelnik Radnika nameravao da produži dinastiju!

Autor:

Sport

07.04.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S Terazija 35 stopirali izbor Novičinog naslednika Vladislava na mesto suspendovanog brata Stanislava u FS RIS jer procedura nije sprovedena na zakonit način.

TONČEV NA SILU GURA SINA U FSS: Čelnik Radnika nameravao da produži dinastiju!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Novica Tončev

Dinastija Tončev poželela je da vlada srpskim fudbalom, ali je to osujećeno u poslednjem trenutku! Fudbalski savez Srbije stopirao je izbor Novičinog sina Vladislava Tončeva u organe FS Regiona istočne Srbije jer je procedura očigledno sprovedena preko noći i na nezakonit način. Stariji Tončev je u FS RIS pokušao da ugura naslednika i to umesto drugog sina Stanislava, koji je, baš kao i Novica, suspendovan iz srpskog fudbala na devet i deset meseci jer su zajedno upali u sudijske prostorije i verbalno napali arbitre nezadovoljni deljenjem pravde na meču između Radnika i TSC.

DVE NOVE FUNKCIJE

S Terazija 35 je osporen izbor predstavnika Radnika iz Surdulice Vladislava Tončeva za člana Skupštine FS RIS i zatraženo pojašnjenje procedure kojom je on došao na to mesto baš umesto suspendovanog brata Stanislava. Takođe, problem je i imenovanje Vladislava u Izvršni odbor FS RIS i to na predlog skupštine, čiji je trebalo da postane član. Sporno je to što je naslednik Novice Tončeva peti predlog delegata Skupštine FS RIS za IO tog tela. Naime, oni imaju pravo da imenuju samo četiri člana, a kotu su popunili izborom Danila Grujića, Dejana Brankovića, Vladana Gašića i Miroslava Milivojevića.

Republika

Foto: Starsport

Braća Tončev

Kako je iz najviših struktura FSS zatraženo od FS RIS, ukoliko ne uspeju da pravno potkrepe svoje odluke, odnosno ukoliko se navedeni propusti ispostave kao tačni i nezakoniti, s Terazija 35 zahtevaju od regionalnog saveza da poništi obe svoje odluke o ulasku Vladislava Tončeva u skupštinu i IO. Da bi ozbiljno shvatili upozorenje da izbor nijednog pojedinca ne može da se sprovede mimo zakona, iz FSS su svom istočnom regionu ostavili 30 dana da postupe po naređenju. U suprotnom, najavljene su stroge sankcije u okviru samog FSS, ali i pokretanje postupka pred državnim organima.

NAPAD NAJBOLJA ODBRANA

Povodom navedenih naših saznanja, Srpski telegraf je za objašnjenje pozvao Novicu Tončeva. On nam je najpre najavio da će pojašnjenje poslati, ali ono nije stiglo do zaključenja ovog broja. Umesto toga, Tončev je direktno napao FSS, ukazujući na navodne nepravilnosti.

- Pitajte njih (FSS) da li je bilo nepravilnosti kada je izabran Nenad Bjeković i za koju funkciju je izabran. Ko im je dao tolike plate i ko su članovi izvršnog odbora, kao i da li je neko od njih učestvovao u izboru - poručio nam je Novica Tončev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Vladan Lukić

07.04.2022 11:00

Pa, šta je problem!? Da nije Tončeva ne bi bilo srpskog fudbala. Spomenik živima da im dignete.

Mila

07.04.2022 11:01

Ljudi,dosta tog Tončeva ,sad i njegovih sinova. Stekao dovoljno da ima čime da se bavi,ne mora da se guraju u politku i sle pamet narodu!