PIKSIJU JE SADA MNOGO LAKŠE: Potpuna ANALIZA je spremna! Švajcarci nas se PLAŠE, Brazil je SOLIDAN sa izvikanim Nejmarom, a Kamerun NEMA KVALITET!

Autor:

Sport

05.04.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska fudbalska reprezentacija polako se priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo.

PIKSIJU JE SADA MNOGO LAKŠE: Potpuna ANALIZA je spremna! Švajcarci nas se PLAŠE, Brazil je SOLIDAN sa izvikanim Nejmarom, a Kamerun NEMA KVALITET!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Žreb je rekao svoje. Srbija će u okviru "grupe G" odmeriti snage sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kameruna, a svoja očekivanja, kada je u pitanju grupna faza svetske smotre fudbala, izneo je nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara, madridskog Atletika i Verdera iz Bremena, Rade Bogdanović:

– Ponovljena nam je grupa iz Rusije. Tada smo ispali, a sad prolazimo 100 odsto! Kako? Pa, imamo dobru ekipu! Plus, odlučujući meč sa direktnim protivnikom Švajcarskom čeka nas u poslednjem kolu. A, bolji smo od njih! Oni nas se već plaše – istakao je Rade Bogdanović za "Objektiv".

Svakako će velika tenzija biti tokom susreta sa Švajcarcima, jer je dobro poznato šta se sve dogođalo na prethodnom Svetkom prvenstvu kada su se sastale ove dve reprezentacije:

– Očekujem da ne bude bilo kakvih tenzija. Ubeđen sam da ih neće biti sa naše strane jer ćemo mi biti koncetrisani na fudbalsku igru. Oni se već bave sa nama. Vidi se to po njihovim medijima. I to će biti tako. Zašto, jer imaju komlepks od nas Srba. Njima jedino odgovara da se ne priča samo o fudbalu. Sa druge strane, mi treba svetu da pokažemo da imamo najboljeg špic igrača u Evropi i da se vraćamo na veliku scenu u pravom svetlu.

Republika

Foto: Starsport, RTS

Analiza Radeta Bogdanovića

 

Svakako će duel protiv Brazila biti poslastica za sve ljubitelje fudbala:

– Brazil je uvek Brazil, ali ne onakav kakav je bio pre 20 godina, poslednje SP su uzeli 2002. godine. To znači da dugo godina ništa nisu osvojili. To je po meni solidna reprezentacija, sa izvikanim Nejmarom, koji daj Bože da igra protiv nas. Isto kao kada igra za PSŽ, onda znaš da sa njim ništa neće napraviti. Brazil je veliko ime i lepo je igrati protiv njih. Ali ne treba imati strah. Makedonija je otpisala Italiju evropskog prvaka… Hrabro na Brazil. Po meni, ful gas na njih - nema dilemu Bogdanović.

Kada je reč o Kamerunu, Rade Bogdanović nema dileme:

– Mogu da budu nezgodni, jer su fizički dominantni. Nemaju preteran kvalitet, solidni su, rekao bih. Ako mi budemo na nivou, ne bi trebalo da imamo bilo kakav problem u toj utakmici.

Za kraj, Bogdanović je procenio i dokle reprezentacija Srbije može u Kataru:

– Već prolazak grupne faze je velika lutrija. Onda zavisi sa kim ćemo ukrstiti koplja. Tu može da nam se otvori, ali i ako nam zapadne neka jača ekipa imaćemo ozbiljnu dozu samouverenja, jer smo prošli grupu. Svakome će biti teško protiv Srbije - zaključio je Rade Bogdanović.

Ostaje da se vidi, da li će ova analiza Radeta Bogdanovića biti korisna i selektoru Draganu Stojkoviću kada su pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading