EKSLUZIVNO ZA REPUBLIKA.RS: Legendarni Bina o ishodu ŽREBA i proceni šta SRBIJA može u Kataru!

Autor:

Sport

01.04.2022

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb je rekao svoje...

EKSLUZIVNO ZA REPUBLIKA.RS: Legendarni Bina o ishodu ŽREBA i proceni šta SRBIJA može u Kataru!

Foto: Starsport

Srpska fudbalska reprezentacija na predstojećem Svetskom prvenstvu koje će se krajem ove godine održati u Kataru, dobila je svoje rivale.

Puleni selektora Dragana Stojkovića vać na startu turnira u okviru "grupe E", odmeriće snage sa selekcijom Brazila, u drugom meču protivnik će biti reprezentacija Kameruna, a na kraju takmičenja po grupama sledi duel sa velikim dužnikom, Švajcarskom.

Odmah nakon žreba, "Republika.rs" imala je tu čast da razgovara sa legendarnim fudbalerom Crvene zvezde i nekadašnjim reprezentativcem SFR Jugoslavije, Dragišom Binićem.

Sasvim jasno, prvi komentar legendarnog fudbalera odnosio se na grupu u kojoj se našla srpska fudbalska reprezentacija, a nekadašnje vihorno krilo je izjavio:

- Ja sam zadovoljan grupom. Žreb nas je svrstao u grupu u kojoj postoji samo jedan apsolutni favorit. to je Brazil, a realno mi, Švajcarci i Kamerunci borićemo se za drugu poziciju i nastavak takmičenja. Ne računajući grupu "A" u kojoj je Holandija u konkurenciji domaćina Katara, Senegala i Ekvadora, sigurno prva, sve ostale grupe imaju po dve ekipe koja u potpunosti odskaču od ostalih reprezentacija i tu vidim našu prednost - istakao je Binić i u dahu nastavio:

- Mi i Brazilci igramo sličan fudbal, tehnički potkovan , ali se mora istaći da i pored činjenice da u reprezentaciji Brazila svi znaju da igraju fudbal, oni nemaju onako moćnu reprezentaciju, kao što je to bio slučaj u nekom prethodnom periodu. Selekcija Kameruna je veoma jaka, karakteriše ih brz način igre, ali protiv njih sigurno možemo da igramo, dok su nam Švajcarci veliki dužnici i vreme je ranije dugove naplatimo. Ono što je potpuno jasno, ako pobedimo Brazilce sigurno ćemo biti prvi u grupi, a u slučaju remija na startu takmičenja, barem drugo mesto nam je zagarantovano.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Srbije nakon susreta u Lisabonu

Ukoliko "Orlovi" obezbede nastavak takmičenja, već u narednoj rundi moguć je novi susret sa selekcijom Portugala i Kristijanom Ronaldom:

- Jasno je da će Portugal imati dodatni motiv protiv nas. Međutim, zbog svega što su oni doživeli u Lisabonu, sigurno im neće biti svejedno ukoliko ih kostur ponovo ukrsti sa nama. Ubeđen sam da možemo ponovo da odigramo dobar susret i da ih još jednom savladamo - istakao je Dragiša Binić.

Za kraj, bilo je interesantno čuti kakvo je mišljenje legendarnog fudbalera o favoritima koji mogu doći do same završnice predstojećeg takmičenja:

- Godinama u nazad ovakva takmičenja osvajaju ekipe koje znaju da igraju turnirski sistem. Jedna od takvih selekcija je Italija, ali su oni u drastičnom padu i već drugi put uzastopno preskaču završnu smotru svetskog fudbala. Lično očekujem da će i ovaj turnir obeležiti neko iznenađenje. Ne bi me čudilo da ovoga puta u prvi plan iskoči neka od afričkih selekcija, a puno očekujem i od reprezentacije Japana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan u dresu reprezentacije Kanade

Srpska fudbalska javnost imaće još jednog svog predstavnika na predstojećem Mondijalu. U okviru "grupe F", kapiten Crvene zvezde, Milan Borjan odigraće meč protiv reprezentacije Hrvatske?

- Svakako će to biti veoma zanimljiv duel za sve u Srbiji. Kanada posle dugo vremena ponovo učestvuje na Svetskom prvenstvu. Na papiru Hrvati u tom susretu možda i jesu apsolutni favoriti, ali ako i malo podcene Kanađane, to će im se obiti o glavu. Selekcija Kanade nije ni malo naivna - zaklučio je Dragiša Binić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading