ŠAMAR REALNOSTI: Hrvatska u ČUDU, brojke su neumoljive, Srbija je ISPRED "kockastih"! Poznat je i novi SVETSKI ŠAMPION?

Autor:

Sport

02.04.2022

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno je jasno da nakon žreba za Svetsko prvenstvo u Kataru, na sve strane vode se različite analize kada su raznorazni fudbalski i nefudbalski parametri u pitanju.

ŠAMAR REALNOSTI: Hrvatska u ČUDU, brojke su neumoljive, Srbija je ISPRED "kockastih"! Poznat je i novi SVETSKI ŠAMPION?

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Ovoga puta poznati sportski portak "Transfermarkt" izračunao je vrednosti svih nacionalnih selekcija koje će se krajem godine pojaviti u Kataru.

Ukoliko bi ova kategorija određivala favorita na turniru, Svetsku fudbalsku krunu ponela bi reprezentacija Engleske koje je ujedno i jedina čija vrednost prevazilazi milijardu evra. Iza Engleza nalaze se Francuzi sa 941 milionom, a trećeplasirani su Brazilci čija se vrednost procenjuje na 846.000.000 evra.

Kada je reč o nacionalnoj selekciji Srbije, ekipa koju predvodi selektor Dragan Stojković zauzima 11. poziciju, a ukupna vrednost napih reprezentativaca je 337 miliona evra, što je za 16.000.000 više nego što vredi finalista prethodnog prvenstva Sveta, reprezentacija Hrvatske.

 

 

Treba napomenuti da su ekipe sa najmanjom tržišnom vrednosti, reprezentacije Irana (78), Japana (77), Tunisa (62), Saudijske Arabije (29) i Katara čija se vrednost procenjuje na samo 14.000.000 evra.

Kada je reč o "grupi G", grupi u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije, već pomenuti Brazil sa 846 miliona je očekivano najvredniji, Srbija je drugoplasirana sa 337 miliona, Švajcarska vredi 230, a Kamerun 127.000.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading