BIO JE SAMO DETE: Srpski reprezentativac se prisetio HORORA 1999. godine - otac zatvorio radnju jer je počeo RAT!

Autor:

Sport

27.03.2022

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispričao je svoju životnu priču.

BIO JE SAMO DETE: Srpski reprezentativac se prisetio HORORA 1999. godine - otac zatvorio radnju jer je počeo RAT!

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević

Kapiten Kristal Palasa, Luka Milivojević, često se podseti svog detinjstva i početaka. Prisetio se i te 1999. godine, kada je SR Jugoslavija bombardovana od strane NATO.

- Bio sam dete, tek sam krenuo u školu i sećam se da su svi bili zbunjeni i u panici. Ja nisam shvatao zašto. Šta se dešava? Bio sam na fotelji jednog dana, pričao sa majkom i ocem, koji je otišao da zatvori radnju jer kreće rat, a narod će da lomi staklo i krade stvari. Kada je bomba eksplodirala i kada slušaš druge, shvatiš da je to bilo samo dva kilometra od tvoje kuće. Kada si dete samo vidiš da nešto nije u redu, panika te okružuje, ali ne shvataš sve što se dešava. Pokušavaš da dobiješ pomoć od majke, ali ni ona ne može da ti pomogne jer takođe paniči - izjavio je.

U to vreme, za Kristal Palas je igrao Saša Ćurčić koji je bio veoma angažovan u širenju antiratnih poruka i pozivanju na mir.

- Upoznao sam ga. On je jako pozitivna osoba. Neko vreme nismo razgovarali, ali kad god ga sretnem obradujem se. On je jako dobar čovek, uvek pozitivan i znam da sada u Srbiji trenira jedan tim - rekao je Milivojević.

 

 

Ćurčić, naravno, nije bio jedini koji se otvoreno protivio ratu.

- Mnogo igrača je protestovalo. Sećam se da je nekoliko fudbalera u Italiji to radilo, kao i Ćurčić. Mislim da bi to svi trebalo da urade, veoma je nezgodno kada se tako nešto dešava tvojoj zemlji. Da se to događa sada, šta bih drugo ja mogao da učinim? - upitao je.

Zatim je dodao.

- Postoje dve opcije, da se vratim u moju zemlju i budem sa mojim narodom ili, ako ne mogu, da nekako pružim podršku. Kada igrate fudbal mnogo je kamera i ljudi vas gledaju, tako da možete nešto da uradite. To je bila dobra odluka - zaključio je.

Vezni igrač Kristal Palasa je odigrao 16 utakmica ove sezone za klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading