KOSANOVIĆ OPLEO PO NOVOJ IDEJI ZA MLADE FUDBALERE: Zvezdo, nema leba od tih Nigerijaca!

Autor:

Sport

25.03.2022

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Crvena zvezda stigao je do Nigerije!

KOSANOVIĆ OPLEO PO NOVOJ IDEJI ZA MLADE FUDBALERE: Zvezdo, nema leba od tih Nigerijaca!

Foto: Starsport

Milorad Kosanović

Tačnije, trojica skauta crveno-belih - šef Marko Mitrović, Nikola Vračević i Miloš Manojlović, obišli su Port Harkort, Enugu, Abudžu i Lagos i vratili se u Srbiju sa spiskom od desetak fudbalera. Ideja šampiona Srbije je da potpiše ugovore sa šestoricom mladih igrača iz najmnogoljudnije zemlje Afrike (preko 200.000.000 stanovnika) i da po dvojica budu deo omladinskih timova Crvene zvezde i Grafičara, odnosno još dvojica u prvoj ekipi filijale učesnika osmine finala Lige Evrope.

DALEKO OD KUĆE

U ovih šest fudbalera možda se krije naslednik Džej Džej Okoče ili Viktora Osimena, trenutne prve zvezde "super orlova", ali Milorad Kosanović (71), bivši trener Crvene zvezde, u razgovoru za Srpski telegraf smatra da je dovođenje Nigerijaca samo oduzimanje vremena i pucanje uprazno.

Republika

Foto: FK Radnički Niš

Milord Kosanović

- Takav sistem sa Nigerijcima su pokušali Kinezi dok sam radio u njihovoj zemlji (Kosanović je trenirao tri kluba u Kini), ali od njih nema leba, kao što neće biti ni u Zvezdi. Za razvoj mladih igrača mnogo je važno da rastu u uslovima gde su rođeni, do 15. godine najmanje. Da, kad se vrate s treninga ili utakmice, budu okruženi porodicom, drugarima i u kraju koji poznaju. Mislim da Zvezda ovim potezom samo oduzima sebi vreme i puca uprazno - rekao je Kosanović.

Samo Dauda ostavio trag

Republika

Foto: Starsport

Abiola Dauda

Kada govorimo o nigerijskim fudbalerima u dresu Crvene zvezde, jedan je ostavio pečat i trag u srcima delija. U pitanju je Abiola Dauda (34), napadač rođen u Lagosu. On je na Marakanu došao u zimu 2013. i ostao do leta 2014, i u tom periodu u crveno-belom dresu dao 17 golova na 38 utakmica. Bio je deo generacije koja je osvajanjem titule šampiona Srbije u sezoni 2013/14. prekinula šestogodišnju dominaciju Partizana.

STRUKA VAŽNA

Iskusni stručnjak je ocenio da bi na Marakani trebalo da budu srećni ukoliko pogode sa makar jednim igračem iz Nigerije.

- Zvezda je ušla u priču oko Nigerijaca jer im je ova ideja vrlo jeftina i nemaju mnogo toga da izgube. Ipak, ukoliko jedan igrač iz Nigerije prođe, to će za Zvezdu biti super. Mislim da bi bilo bolje da puste struku da vodi posao, a ne da menadžeri predlažu igrače ili da skauti idu do Afrike - zaključio je naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading