DELIJE U TRANSU: Zvezda se oglasila povodom Gobeljića, Borjana i Rodića!

Autor:

Sport

24.03.2022

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda u prethodnih pet godina niže vanserijske uspehe, a od prvog dana te ere u klubu sa "Marakane" su samo trojica fudbalera.

DELIJE U TRANSU: Zvezda se oglasila povodom Gobeljića, Borjana i Rodića!

Foto: Starsport

Marko Gobeljić, Milan Borjan, Milan Rodić i El Fardu Ben slave četvrtu uzastopnu titulu

U pitanju su Milan Borjan, Marko Gobeljić i Milan Rodić, a sva trojica su u redove šampiona Srbije stigli na leto 2017. godine.

Od trenutka kada su njih trojica pojačali Crvenu zvezdu, klub je vezao četiri titule i sada se bori za petu uzastopnu. Uz to je pet puta igrana grupna faza evropskih takmičenja (dve Lige šampiona i tri Lige Evrope), a u tri navrata su crveno-beli prezimeli u Evropi.

Milan Borjan je na "Marakani" već stekao status legende, pošto je 217 puta čuvao mrežu Zvezde, od čega 65 puta u Evropi. Interesantno, čak u 24 navrata nije vadio loptu iz gola.

Republika

Foto: Starsport

Milan Borjan

Marko Gobeljić nema pozicije na kojoj nije igrao u crveno-belom dresu, a sakupio je ukupno 165 nastupa, dok je u Evropi igrao 48 puta. Uspeo je da postigne devet pogodaka za to vreme, a svakako se pamti evrogol protiv Pari Sen Žermena u grupnoj fazi Lige šampiona 2019. godine.

Republika

Foto: fkcrvenazvezda

Marko Gobeljić

Na kraju, Milan Rodić je već pet godina standardni levi bek Crvene zvezde, a u dresu šampiona Srbije je odigrao 185 utakmica, od čega 62 u evropskim mečevima.

Republika

Foto: Starsport

Milan Rodić

Veliku ulogu u Zvezdinim uspesima u poslednjih pet godina, imao je i El Fardu Ben, samo što u sezoni 2017/18, Ben nije nastupio u grupnoj fazi Lige Evrope, jer je u klub stigao tokom zimskog prelaznog roka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading