SELEKTOR OBJAVIO SPISAK ZA PRIJATELJSKE UTAKMICE!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

19.03.2022

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se posle pet meseci i velike pobede u Lisabonu, a selektor Dragan Stojković Piksi odredio je spisak igrača za prijateljske provere s Mađarskom (24. mart) i Danskom (29. mart).

SELEKTOR OBJAVIO SPISAK ZA PRIJATELJSKE UTAKMICE!

Foto: ATA Images

Novih lica na spisku nema, ponovo nema nijednog igrača iz Superlige, zvanično 11. lige u Evropi, a selektor Piksi ostaje dosledan dosadašnjoj praksi da ne zove igrače iz domaćeg prvenstva.

- Da nekog novog isprobam? Pa nije ovo školica da proveravamo da li neko zna ili ne (smeh). Sve mi gledamo, pratimo iz utakmice u utakmicu, pokrivamo sve terene. Nema za nas nekih iznenađenja. Jedino s nama sada neće biti Nemanja Maksimović i Darko Lazović zbog lakših povreda. Što se ostalih tiče, znam njihove kvalitete, s pravom su tu i zaslužuju da se nađu na ovom papiru - poručio je Stojković.

Republika

Foto: ATA Images

Dragan Stojković

 

Iako možda i logično zvuči da se isproba neko novo ime na predstojeće dve prijateljske utakmice, pa i neko iz Srbije poput najboljeg strelca Zvezde, Aleksandra Kataija (23 pogotka), Stanislav Karasi, inače delegat FSS, kaže u izjavi za Srpski telegraf da Stojković ima pravo da ne poziva igrače iz domaćeg prvenstva.

- Zašto da selektor zove nekoga ko će sedeti na klupi za rezerve? Poziv za reprezentaciju je nagrada i samo je kvalitet pokazatelj. Eto, gledali smo naše klubove i u Evropi, nisu dobro prošli, dobili su mnogo golova u mreži. Kako da igraš za reprezentaciju kada se nisi dobro pokazao protiv evropskih klubova i igrača. Pusti, bre, selektora da radi svoj posao. Ima čovek opravdanje zašto nekoga nije zvao, treba ga ostaviti na miru, neka samo on kontroliše svoj tim, to je njegova obaveza - zaključio je Karasi.

U nameri da saznamo stavove večitih oko spiska Dragana Stojkovića kontaktirali smo s predstavnicima večitih. Do trenera Stanojevića i Stankovića nije bilo moguće doći jer su imali slobodne dane, a ispred Crvene zvezde javio se sportski direktor Mitar Mrkela, koji je odbio da komentariše Piksijev spisak. Njegov kolega na drugoj strani Ivica Iliev kaže da crno-beli poštuju izbor selektora i nemaju zamerki.

- Selektor ima podršku svih. Piksi je najveće ime srpskog fudbala i niko u Partizanu ne dovodi u pitanje njegov sud - poručio je kratko Iliev za "Republika.rs".

Prezadovoljan kako je Zvezda odigrala

Selektor Dragan Stojković čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi nad Rendžersom.

- Čestitam Dekiju i igračima Zvezde na hrabroj igri. Nisu zaslužili da ispadnu, ali to je fudbal. Prva utakmica je na kraju odlučila i nezasluženo visok poraz Zvezde. Moje skromno fudbalsko mišljenje je da je sinoćna utakmica bila prava. Ide nam fudbal u dobrom pravcu. Promašene šanse te koštaju, moglo je da bude 2:0 do poluvremena, pa da se sve otvori do kraja. Prezadovoljan sam kako je Zvezda odigrala. Pirova pobeda na kraju, ali je potpuno zaslužena. To je dobro za srpski fudbal, imamo čime da se ponosimo - zaključio je Piksi.

Šta će mi ovde, bolje da sede kod kuće

I u nekim ranijim istupima Stojković je imao sličan stav o nepozivanju domaćih fudbalera.

- Kažete i sami da pozovem bilo koga od njih da oseti atmosferu. Šta to znači da oseti atmosferu? Da sedi tu, trenira, jede, spava? Kakvu atmosferu da oseti? Bolje mu je da uzme da se odmori nekoliko dana nego da sedi tu i ne igra, a neće igrati sigurno. I da ih pozovem, ne bi igrali, onda bolje da sede kod kuće - tvrdi Piksi.

 

SPISAK "ORLOVA":

Golmani:

Predrag Rajković Rems

Marko Dmitrović Sevilja

Vanja Milinković-Savić Torino

Odbrana:

Miloš Veljković Verder

Uroš Spajić Kasimpaša

Matija Nastasić Fjorentina

Stefan Mitrović Hetafe

Nikola Milenković Fjorentina

Strahinja Pavlović Bazel

Filip Mladenović Legija

Aleksa Terzić Fjorentina

Sredina:

Mihailo Ristić Monpelje

Nemanja Radonjić Benfika

Andrija Živković PAOK

Filip Kostić Ajntraht

Nemanja Gudelj Sevilja

Marko Grujić Porto

Saša Lukić Torino

Sergej Milinković-Savić Lacio

Uroš Račić Valensija

Dušan Tadić Ajaks

Napad:

Aleksandar Mitrović Fulam

Luka Jović Real

Dušan Vlahović Juventus

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/c/RepublikaRS/search?query=dragan%20stojkovi%C4%87

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading