(NE)LOGIČAN POTEZ: Poljak ODJAVIO Kineze jer podržavaju RUSE, odrekao se pet miliona evra!

Autor:

Sport

08.03.2022

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled ratnih zbivanja na teritoriji Ukrajine, nemački fudbalski klub Šakle iz Gelzenkirhena raskinuo je nakon decenije i po, sponzorski ugovor sa ruskim naftnim gigantom "Gasprom njeftom". Identičnu stvar učinila je i evrospka kuća fudbala (UEFA), a sada je i jedan on najboljih fudbalera današnjice odlučio da primeni isti metod.

(NE)LOGIČAN POTEZ: Poljak ODJAVIO Kineze jer podržavaju RUSE, odrekao se pet miliona evra!

Foto: Tanjug/AP

Robert Levandovski

Naime, fudbaler minhenskog Bajerna i reprezentativac Poljske, Robert Levandovski, odlučio je da zbog aktuelnih dešavanja raskine sponzorski ugovor sa kineskom kompanijom "Huavei".

Kako je potvrdio njegov menadžer za poljski sajt "Sportove fakti", poljski fudbaler se na ovaj potez odlučio jer je kineska kompanija navodno pokazala proruski stav.

Levandovski će ovim raskidom ugovora izgubiti oko pet miliona evra.

Nedavno je poljski fudbaler podržao stav Fudbalskog saveza Poljske kojim su Poljaci odbili da igraju protiv nacionalne selekcije Rusije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a tim povodom je izjavio:

- Ovo je prava odluka. Ne mogu da zamislim da igram protiv ruske reprezentacije dok je Ukrajina pod napadom. Ruski fudbaleri i navijači nisu odgovorni za to, ali ne smemo da se pretvaramo da se ništa ne događa - rekao je Levandovski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading