SLAVLJE MEĐU CRNO-BELIMA: Legenda kluba je proslavila svoj 95. rođendan! (FOTO)

Autor:

Sport

05.03.2022

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prostorijama kluba na stafionu FK Partizan, danas je održana velika svečanost.

SLAVLJE MEĐU CRNO-BELIMA: Legenda kluba je proslavila svoj 95. rođendan! (FOTO)

Foto: Starsport

Naime, legenda Fudbalskog kluba Partizan i jugoslovenskog fudbala, Marko Valok, proslavio je svoj 95. rođendan.

Valok je rođen u Surčinu 5. marta 1927. godine. Fudbalom je počeo da se bavi sa 12 godina u zemunskom Vitezu. Nakon dve godine prelazi u Građanski i kao sedamnaestogodišnjak odigrao je desetak utakmica za prvi tim. U proleće 1944. priključio se Narodnooslobodilačkoj borbi u Drugom svetskom ratu, a kraj rata dočekao je kao pripadnik KNOJ.

Član Partizana postao je 1947. godine i među crno-belima proveo je punih 12 godina. Fantastičan je podatak da je u dresu Partizana odigrao 470 mečeva i bio strelac čak 411 pogodaka.

Posebno treba napomenuti da je u duelima sa Večitim rivalom postigao 24 pogotka u 25 odigranih duela protiv crveno-belih.

Republika

Foto: Starsport

Marko Valok u prostorijama FK Partizan

 

Odmah po okončanju igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu. Od 1959. do 1963. bio je selektor nacionalne selekcije Burme (današnji Mjanmar), a već pomenute 1963. seda na klupu svog Partizana.

Pored crno-belih Valok je sa trenerske klupe predvodio i ekipe tadašnje titogradske Budućnosti, Vojvodine, banjalučkog Borca, Teteksa iz Tetova, zemusnke Galenike i Rada. Kada je reč o inostranim angažmanima, 1979. je predvodio ekipu Filadelfija Fjuri, a u sezoni 1982/83 sedeo je na klupi turske Adane Demirspor.

Tokom 1977. godine bio je i selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije.

Povodom rođendana Marka Valoka u prostorijama kluba u Humskoj, održana je mala svečanost na kojoj je legendarni fudbaler i trener, na pklon dobio dres sa brojem "devet" koji je potpisan od svih aktuelnih igrača crno-belih, kao i tortu koja je bila ukrašena grbom ovog kluba.

Marko, neka je srećno i dugovečno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading