SKANDAL EPSKIH RAZMERA: Devet fudbalera doživotno suspendovano zbog nameštanja utakmica!

Autor:

Sport

05.03.2022

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki skandal potresa austrijski fudbal.

SKANDAL EPSKIH RAZMERA: Devet fudbalera doživotno suspendovano zbog nameštanja utakmica!

Foto: Tanjug/AP

Zbog sumnje da su učestvovali u nameštanju fudbalskih utakmica, Fudbalski savez Austrije suspendovao je čak devet fudbalera koji nastupaju u Trećoj ligi Austrije.

Među suspendovanim fudbalerima nalazi se i nekadašnji reprezentativac ove zemlje Bartolomej Kuru, a među suspendovanim igračima nalaze se i Marjan Markić, Filip Peterman, Robert Bencun, Ratko Buljić, Dejan Ćosić, Miloš Gicić, Dejan Nešović I Andreas Štrapajević.

Interesantno je napomenuti da je suspenzija navednim fudbalerima doživotna i da oni u budućnosti neće moći da se bave niti jednom poslom u fudbalu.

Povodom najnovijih dešavanja, predsednik austrijskig fudbalskog saveza je izjavio:

- Integritet u sportu je važan nezavisno od lige. Zbog toga smo se odlučili da detaljno proverimo i utakmice treće lige na potencijalne sumnjiva događaja - istakao je predsednik OeFB-a,  Gerhard Miletih.

Austrijski fudbal nalazi se u teškom stanju pošto je njihov nacionalni tim, u kojem nastupa fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Dragović, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru okončao tek na četvrtoj poziciji svoje kvalifikacione grupe, a ispred njih našle su se selkcije Danske, Škotske i Izraela, pa će selekcija Franka Fode, plasman za svetsku fudbalsku smotru morati da traži preko dodatnih mečeva baraža.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading