VELIKA ŠTETA: Srpski stručnjak RASTUŽIO naciju pred Mundijal u Kataru - saopštio LOŠE vesti!

Autor: M.Z.

Sport

24.02.2022

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne možemo da znamo u kakvoj će formi svi oni biti kroz sedam-osam meseci, ali svakako da prija kada imamo toliko fudbalera na top-nivou

VELIKA ŠTETA: Srpski stručnjak RASTUŽIO naciju pred Mundijal u Kataru - saopštio LOŠE vesti!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

STEPI: Kada date prostora i slobodu Tadiću, ršum će da napravi

Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović ukrasili su golovima na velikoj sceni sredinu ove nedelje i ponovo probudili maštu srpskih ljubitelja fudbala, koji s nestrpljenjem iščekuju najpre žreb (1. aprila), a zatim i Mundijal u Kataru u novembru.

Ko zna koliko je naših navijača, gledajući partije Srba u Lisabonu i Viljarealu proteklih večeri, spontano izustilo: "Eh, što nije Mundijal za mesec dana", kao i Dragoslav Stepanović (73), proslavljeni stručnjak, koji ne skriva zadovoljstvo zbog forme naših reprezentativaca.

Republika

Foto: Starsport

Ne možemo da znamo u kakvoj će formi svi oni biti kroz sedam-osam meseci, ali svakako da prija kada imamo toliko fudbalera na top-nivou. - Dragoslav Stepanović

 

Foto:  

IZBEĆI POVREDE

- Naravno da sam oduševljen dok gledam naše momke kako igraju na top-nivou. Pripremaju se sami, bez da im Piksi išta sugeriše, i stvarno je šteta što Mundijal nije već na leto ili nešto ranije. Šteta je jer ne možemo da znamo u kakvoj će formi svi oni biti kroz sedam-osam meseci, da li će ih mučiti povrede, ali svakako da nam svima prija kada znamo da ovoliko dugo nismo imali toliko fudbalera na top-nivou - ističe Stepanović.

Čuveni bundesligaški stručnjak u prvi plan ističe formu Dušana Tadića i uticaj koji ima na igru Ajaksa.

- Vidite, onaj gol što je dao protiv Benfike oslikava samopouzdanje s kojim Dušan igra trenutno. Na licu mu se vidi da je srećan u Ajaksu, naučio je i jezik jer se vidi kako prenosi instrukcije saigračima. To je fenomenalna osobina lidera i kapitena koja će dobro doći i Piksiju u pripremi za Katar. Sećam se da sam ga baš ja u Vojvodini na početku prekomandovao s levog krila u sredinu. Kada mu date prostor i slobodu, ršum će da napravi - tvrdi Stepanović.

TEŠKO BROJATI DO 33

O formi Mitrovića iz Fulama popularni Stepi ima samo reči hvale.

- Ma on je odavno dokazan golgeter i rekorder srpske reprezentacije, ali se nadam da će i u Premijer ligi dogodine potvrditi da je top-nivo. Ipak, nemojmo da potcenjujemo drugu ligu Engleske, nije lako ni brojati do 33, a kamoli dati toliko golova. Zato, veliko bravo za Mitrovića.

Stepanović za Dušana Vlahovića kaže da ga je iskreno i prijatno iznenadio.

- Ne verujem kako je taj dečko eksplodirao. Pre dve godine čitao sam o nekom Srbinu u Firenci koji trenira, a ispostavilo se da je dečko prava bomba. S boljim igračima i on je bolji na terenu i mislim da svi mi s pravom očekujemo od dečka da tek postane top-napadač - zaključuje Dragoslav Stepanović.

Piksi im postavio nivo ispod koga ne smeju

Stepanović kaže da zavidi Piksiju na slatkim mukama kada su u pitanju napadači, ali da treba sačuvati mirnoću i objektivnost do Katara.

- Piksi je pokazao u kvalifikacijama kako možemo da igramo ofanzivan fudbal. Vratio je ugled reprezentaciji, podigao nivo i sada svi igrači ne smeju da se spuštaju na niže od onoga šta im je zacrtao. Ranije smo dostizali određeni nivo, ali brzo i padali i to ne sme da nam se ponovi. Zato verujem u Piksija iako ga u Kataru očekuje prvo veliko reprezentativno takmičenje u trenerskoj karijeri - poručuje Stepanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading