ZA ZVEZDU NEMA ZIME U DERBIJU: On je garant USPEHA!

Autor:

Sport

24.02.2022

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski Večiti derbi, 166. u nizu je sve bliži. Crveno i crno-beli sastaće se u nedelju 27. februara sa početkom od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

ZA ZVEZDU NEMA ZIME U DERBIJU: On je garant USPEHA!

Foto: Starsport

Pod vođstvom trenera Dejana Stankovića, Crvena zvezda ima pozitivan skor, pa samim tim sa mnogo mirnije crveno-beli mogu da uđu u predstojeći duel.

Do sada je šef stručnog štaba crveno-belih šest puta predvodio ekipu u svetkovini srpskog fudbala.

Prvi derbi na kom je Stanković sa klupe predvodio crveno-bele bio je 162. večiti derbi, na "Marakani". Taj meč je odigran 1. marta 2020. godine, a završen je bez pobednika, rezultatom 0:0.

Naredni, 163. večiti derbi, odigran je u sezoni 2020/21, odnosno 18. oktobra 2020. godine. Utakmica se igrala na stadionu u Humskoj. Partizan je poveo u ranom delu meča, a konačnih 1:1 postavio je Aleksandar Katai pogotkom sa bele tačke u 75. minutu. Taj 163. večiti derbi, ostaće upamćen kao tek drugi u istoriji koji se igrao bez prisustva publike, usled pandemije korona virusa.

I naredni, 164. derbi, igrao se bez prisustva navijača, ali na stadionu „Rajko Mitić“. Tog 7. aprila 2021. godine, Dejan Stanković je upisao prvu pobedu u Večitim derbijima kao trener. Utakmica je okončana pobedom crveno-belih, rezultatom 1:0, a jedini pogodak na meču postigao je Mirko Ivanić u 58. minutu.

Poslednji odigran, 165. večiti derbi, igrao se na gostujućem terenu, 19. septembra, u jesenjem delu aktuelne sezone. Crveno-beli su ponovo ostali neporaženi, a utakmica je završena sa po jednim golom na obe strane, rezultatom 1:1. Domaćin je poveo u prvom poluvremenu, da bi u 83. minutu Aleksandar Katai pogodio glavom za konačnih 1:1. 

 

 

Jedini dosadašnji poraz u mečevima sa Večitim rivalom, od kada je Stanković na klupi, Crvena zvezda je doživela u polufinalu nacionalnog kupa, 10. juna 2020. godine. Taj meč je odigran na Partizanovom stadionu, a završen je rezultatom 1:0.

Naredni susret ove dve ekipe u kupu, bio je u prošlosezonskom finalu. Meč je odigran na stadionu „Rajko Mitić“, 25. maja 2021. godine, a nakon 90 minuta, rezultat je bio 0:0. Isti rezultat je stajao na semaforu i nakon dva produžetka, pa je pobednika morala da odluči penal serija. Zvezda je slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a heroj u penal seriji bio je Milan Borjan, koji je sa dva odbranjena penala bio najistaknutiji na terenu.

Da li će se tradicija nastaviti, videćemo u nedelju oko 20 časova...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading