VANESA ŠOKČIĆ U VRHUŠKI ŽFK CRVENA ZVEZDA: Muuškarci, dokazaćamo da žene igraju dobar fudbal! (VIDEO+FOTO)

Autor:

Sport

19.02.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice, bio je nedavno slogan Fudbalskog saveza Srbije, kao podrška ženskom fudbalu u našoj zemlji.

VANESA ŠOKČIĆ U VRHUŠKI ŽFK CRVENA ZVEZDA: Muuškarci, dokazaćamo da žene igraju dobar fudbal! (VIDEO+FOTO)

Foto: ST/Petar Divac

U klub sam došla da pomognem drugarici Sandri, koja je predsednica. Zadužena sam za marketing, kaže Šokčićeva

Da se i dame bave najvažnijom sporednom stvari na svetu, kao i odgovornim upravljačkim funkcijama u klubu, priliku da se uveri imao je reporter Srpskog telegrafa koji je posetio Ženski fudbalski klub Crvena zvezda i razgovarao s igračicama i najužim rukovodstvom, među kojima se izdvaja ime poznate pevačice Vanese Šokčić.

Šokčićeva: Funkcija u upravi je kruna mog navijanja za Zvezdu od detinjstva

Folkerka je najpre otkrila kako je započet njen mandat u slavnom klubu s Marakane, za koji navija od malih nogu.

- Kada je moja dugogodišnja drugarica Sandra postala predsednica, ja sam automatski došla s njom. Funkcija u klubu je kruna mog navijanja za Zvezdu od detinjstva, a još jedna kruna je kada sam 1991. pevala na proslavi fudbalerima našeg kluba povodom osvajanja Kupa šampiona. Nemam neke ambicije na funkciji, tu sam da pratim drugaricu u stopu i budem zadužena za marketing. Volela bih da što više devojaka ostane u Srbiji i da muškarci počnu da gledaju ženski fudbal, a ne obrnuto. Dokazaćemo da možemo - ističe Vanesa u razgovoru za Srpski telegraf.

Sremčevićeva: Gajimo svoj kadar, pokušavamo da razvijemo srpsku decu

Prva dama, odnosno predsednica kluba, zapravo je Sandra Sremčević.

- Velika je čast biti predsednik Crvene zvezde u bilo čemu. Devet igračica ove sezone prebacili smo iz omladinske škole u prvi tim, gajimo svoj kadar, pokušavamo da razvijemo srpsku decu. Misija je da devojke zaigraju kao muške kolege u Ligi šampiona - naglašava Sremčevićeva, koja je na toj funkciji već godinu i po.

Tijana Đorđević, kapiten tima koji trenutno zauzima drugo mesto na tabeli Superlige, govorila je o ambicijama u nastavku sezone.

- Kapitenska traka je velika odgovornost, u Zvezdi sam od 17. godine, ali kada imam ovakve saigračice koje slušaju, ništa mi ne pada teško. Praktikujem govore u svlačionici da bih motivisala saigračice, ali to je naša interna stvar. Ciljevi su prvo mesto u Superligi i kvalifikacije za Ligu šampiona, a ove sezone Kup Srbije - poručila je Tijana.

Trener Stojanović: Ženski fudbal je lep za gledanje

Trenerska palica poverena je Darku Stojanoviću, nekadašnjem selektoru kadetske i univerzitetske reprezentacije Srbije.

- Postoje dve različite energije, morate da budete i trener i psiholog. Ženski fudbal više liči na muški iz osamdesetih i devedesetih godina, mnogo je lep za gledanje i one uživaju u fudbalu, ne igraju zbog novca i slave. Devojke su previše zahtevne, kada ih pohvalite, naredni trening bude loš. Moji ciljevi su najviši mogući jer je Zvezda veliki brend, a imamo ambicije da budemo bolji u drugom delu sezone jer je atmosfera sjajna - rekao je Stojanović.

Idoli Ibra i delija Dragović

Crveno-bele su govorile i o idolima.

- Od domaćih bi izdvojila štopera Dragović. On daje 300 odsto na terenu i pravi je delija jer je uvek prvi kada se slavi gol. Od stranaca izdvojila bih Benzemu i Ibrahimovića - kaže kapitenka i daje reč saigračici Ivani:

- Inijesta je bio pravi lider i kapiten. Ističe se fudbalskom inteligencijom i sviđa mi se njegovo ponašanje na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading