SLAVLJE NA MARAKANI! Zvezda saopštila PERFEKTNE VESTI, ovome će se OBRADOVATI i Grobari!

Autor:

Sport

15.02.2022

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda dala ogroman doprinos!

SLAVLJE NA MARAKANI! Zvezda saopštila PERFEKTNE VESTI, ovome će se OBRADOVATI i Grobari!

Foto: FK Crvena zvezda

Srbija bi u sezoni 2023/2024 mogla da ima dva predstavnika u borbi za Ligu šampiona, ukoliko zadrži 11. mesto na UEFA listi, koje trenutno zauzima. Najzaslužniji tim za ovakav podvig našeg fudbala je Crvena zvezda, koja je uspela da obezbedi osminu finala Lige Evrope.

– Zvezda je donela srpskom fudbalu 16.500 bodova, što je rekod otkako se boduju ove liste. Kad se podeli s četiri predstavnike koje Srbija ima u evropskim takmičenjima ispada 4.125, od ukupno 8.000 koliko je osvojeno ove sezone. Do sada je rekord bio 3.875 iz prošle sezone, a vredi pomenuti i sezonu 2017/18. kada je osvojeno 3.5000 bodova za državni koeficijent – rekao je Marko Mitrović, glavni skaut Crvene zvezde, za Zvezda TV.

Teško je očekivati da će Srbija da napreduje na listi.

Izvesno je da ćemo sezonu da završimo na 11. mestu. Pobegli smo Ukrajini, Švajcarskoj, iza nas je Belgija koja može da nas stigne, ali Gent bi morao da dođe do polufinal Lige konferencija, a da Zvezda i Partizan ne osvoje ni bod. Da bismo pretekli Škotsku trebalo bi i Zvezda i Partizan da dođu do samih završnica, ali i 11. mesto je sjajan rezultat, Srbija nikada nije bila ovako visoko plasirana..

Naša zemlja uskoro bi trebalo da ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

To mesto donosi direktnog predtsvanika u Ligi šampiona u sezoni 2023/24, a imali bismo i jednog predstavnika u kvalifikacijama LŠ. Prvi put u istoriji Srbija bi imala dva predstavnika.

I Zvezda ispisuje rekorde.

 Trenutno smo 35. mestu UEFA rang liste sa 44.000 bodova, ispred nas su Zenit i Ajntraht, oni koji su iza nas uglavnom su završili takmičenje. U najgorem slučaju možemo da padnemo za dve pozicije – poručio je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading