NE ZNA ZA DOSTA: Gobeljić mu pokazao da je vreme za PENZIJU, a on bi da igra još ČETIRI godine!

Autor:

Sport

14.02.2022

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je više od tri godine od kako je gostovao na beogradskog Marakani. Naš najveći stadion mu se poklonio, očekivalo se da je kraj profesionalne karijere veoma blizu, ali on mašta o novim fudbalskim izazovima.

NE ZNA ZA DOSTA: Gobeljić mu pokazao da je vreme za PENZIJU, a on bi da igra još ČETIRI godine!

Foto: Starsport

Decembra 2018. godine italijanska fudbalska legenda, Đanluiđi Bufon, gostovao je u grupnoj fazi UEFA Lige šampiona na stadionu „Rajko Mitić“. Njegova tadašnja ekipa PSŽ slavila je u Beogradu rezultatom 1:4, a jdini pogodak za crveno-bele postigao je Marko Gobeljić.

Bufon danas nosi dres Parme, ali i dalje sanja fudbalske snove.

Naime, legendarni golman očekuje da će nacionalna selekcija Italije, uspeti da izbori plasman na Svetsko prvenstvo koje se krajem ove godine igra u Kataru. I pored paklene konkurencije u baražu, golman koji je do sada 176. puta stajao na golu „Azura“ smatra da i ukoliko do toga ne dođe, to ne znači da neće barem još jednom nastupiti na svetskoj smotri fudbala.

Nedavno je Bufon izjavio za italijanske medije da se nada da će u punoj formi biti i 2026. godine kada će fudbalsko Svetsko prvenstvo biti održano u Kanadi, SAD-u i Meksiku i da bi tada konačno mogao i zvanično da se oprosti od nacionalne selekcije „Azura“.

U navedenoj izjavio sigurno ništa i ne bi bilo čudno da slavni golman te 2026. godine ne puni 48. godina starosti i svakako bi učešće na ovako važnom takmičenju predstavljalo pravi presedan.

Napomenućemo samo da je Bufon profesionalnu karijeru započeo u ekipi čiji je i danas član, ekipi Parme, još 1995. godine, a do današnjeg dana nastupao je još i za torinski Juventus (u dva navrata 2001.-2018. i 2019.-2021.), PSŽ, a prethodnog leta se vratio u ekipu u kojoj je i započeo fudbalsko putešesvije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading