HARAO JE ENGLESKIM FUDBALOM, A SADA SE VRAĆA: Grobari mu nikada neće zaboraviti da je ODJAVIO Zvezdu. Zaklinje se u legendu PARTIZANA!

Autor:

Sport

14.02.2022

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne tako davno žario je i palio engleskim fudbalom. Mnogi su ga povezivali i sa Zvezdom i sa Partizanom, ali on nikada nije želeo da bude deo bilo kog od Večitih rivala. Nakon šest meseci odsustva iz fudbala, vraća se sa namerom da uzdrma Balkan.

HARAO JE ENGLESKIM FUDBALOM, A SADA SE VRAĆA: Grobari mu nikada neće zaboraviti da je ODJAVIO Zvezdu. Zaklinje se u legendu PARTIZANA!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Srpski biznismen Milan Mandarić, ne može bez fudbala i odlučio je da još jednom krene „od nule“ sa nadom da će konačno uspeti da napravi klub evropkih razmera.

Još početkom 90-tih godina XX veka Mandarić je uplovio u fudbalski biznis. Pune četiri godine predvodio je francusku Nicu, a zatim se preselio u Belgiju gde je bio predsednik ekipe Šarlroa. Vrhunac svoje karijere doživeo je u kolevci fudbala gde je više od decenije i po predvodio Portsmut, Lester i Šefild Venzdej.

Tokom svih navedenih godina mnogi su ga prizivali da uplovi i u srpski fudbal, da uloži novac u crveno ili crno-bele, ali do toga nikada nije došlo. U više navrata je isticao da mu beogradski Večiti rivali nisu u opusu interesovanja, a po malo neočekivano je polovinom prethodne decenije preuzeo najpoznatiji slovenački klub, ekipu Olimpije. U Ljubljani je sarađivao sa legendom Partizana i nekadašnjim trenerom ovog kluba Savom Miloševićem, a prethodne jeseni je iznenada napustio i Ljubljančane.

Da je fudbal njegov život pokazao je i ove zime, krenuvši putem kojim do sada nije išao.

Naime, poznati biznismen vratio se u Ljubljanu, ali je ovoga puta postao prvi čovek Ženskog fudbalskog kluba Olimpija. Ljubljančanke su prvi deo ovosezonskog šampionata Slovenije okončale na drugoj poziciji ostvarivši 11 trijumfa u 12 odigranih mečeva i uz neverovatni gol koeficijent 125:9. Jedini poraz doživele u u duelu sa aktuelnim liderom, ekipom Pomurja rezultatom 0:2.

Kako je i sam Mandarić izjavio na predstavljanju u novom klubu, želja svih je da Olimpija stigne do šampionskog pehara u ovoj nekadašnjoj jugoslovenskoj republici, a da zatim krene i u evropske pohode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading