ŠAMPANJAC SE VEĆ HLADI: Grobari mogu da počnu sa slavljem, cilj je na dohva ruke!

Autor:

Sport

14.02.2022

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći deo karijere proveo je u češkom fudbalu i samim tim može dobro da proceni šanse srpskog vicešampiona u predstojećim duelima sa slavnim klubom iz Praga.

ŠAMPANJAC SE VEĆ HLADI: Grobari mogu da počnu sa slavljem, cilj je na dohva ruke!

Foto: Starsport

Evropsko proleće se bliži, a fudbalerima Partizana nakon uspešnog prolećnog starta, predstoji dvomeč sa praškom Spartom u okviru prve eliminacione runde UEFA Lige konferencija. Sve dodatne informacije mogu ići u prilog treneru crno-belih Aleksandru Stanojeviću, a upravo tako nešto predočio je Vukadin Vukadinović, aktuleni fudbaler Zlina.

Nekadašnji fudbaler Hajduka sa Liona, PKB-a iz Padinske skele i niškog Radničkog, nakon susreta između Sparte i Plzena obratio se srpskim medijima 

- Sparta poslednje dve godine ima pozitivan rast u svakom pogledu. Sve je to zasluga trenera Vrbe, koji je dolaskom doneo novi sistem igre i šansu ukazao omladinskoj školi, verovatno najboljoj u Češkoj. Na drugoj strani, vidi se i rad sportskog direktora Rosickog koji je želeo da promeni ekipu i da klub oslobodi igrača iz vremena Andree Stramaćonija. Tada je u Spartu došlo mnogo skupih igrača, pri čemu su izostali rezultati, a ugovori su bili veliki i za neke evropske prilike. Više toga nema, očistili su se i odustali su od dovođenja stranaca - priča Vukadinović

O predstojećem duelu između Sparte i Partizana Vukadinović je izjavio:

- Odmah da kažem, Partizan je po meni favorit. Ako bih morao da procenim šanse rekao bih da je 70:30 u korist naše ekipe. Mislim da bi ovakav zaključak doneli i skauti Partizana ako su gledali utakmicu protiv Plzena, u kojoj je Sparta bila prosto pregažena tokom 70 minuta. Moglo je da bude 0:3, pa čak i 0:4, a završilo se srećno za Spartu - 2:2. Gosti su primili glup gol i čini mi se lagano prokockali 0:2. Siguran sam da Plzen nije bolji od Partizan i verujem da će trener Stanojević igrati na sličan način u Pragu.

Koji je to način?

- Pa meni se sviđa to što je Partizan prikazivao u dosadašnjem toku sezone. Ako uporedim to sa Crvenom zvezdom, dopada mi se to što Partizan ima jaku brzu tranziciju, dosta igrača se pojavljuje u završnici, a sve rešava centarfor Rikardo. Drugo, Sparta nema igrača kao što je Natho. Zanimljiv je Borek Dočkal, ali on je povređen i neće igrati. Naravno, obavezno treba obratiti pažnju na mladog Adama Hložeka, o njemu već priča cela Evropa.

Brzina i fizička snaga su prednost ekipe iz Praga:

- Tačno je da se u Češkoj igra brže, više se trči i treninzi su intezivniji, ali ne treba gubiti iz vida da igrači Sparte nemaju neko iskustvo. Partizan je zbog toga u prednosti i, naravno, revanša na svom terenu - zaključio je srpski internacionalac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading