SRBIJA SAZNALA POTENCIJALNE RIVALE ZA KATAR: Nalazimo se u trećem šeširu, moguć okršaj sa Hrvatima!

Autor:

Sport

10.02.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su potencijalni protivnici reprezentacije Srbije na predstojećem Mundijalu u Kataru!

SRBIJA SAZNALA POTENCIJALNE RIVALE ZA KATAR: Nalazimo se u trećem šeširu, moguć okršaj sa Hrvatima!

Foto: Starsport

Filip Kostić i Dušan Vlahović

FIFA je danas objavila novu rang-listu, a sa njom rezrešila i neke dileme oko žreba za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru.

Srbija je nazadovala dva mesta u odnosu na prethodnu FIFA rang-listu i trenutno se nalazi na 25. mestu. To če nam sigurno osigrati poziciju u trećem šeširu pred žreb 1. aprila. 

Nova rang-lista izlazi tek sredinom aprila pa se pozicije uoči žreba više neće menjati.

S obzirom da se šeširi prave na osnovu FIFA rang liste, prva tri šešira rezervisana su za 24 najbolje reprezentacije. Ako tu dodamo i Katar kao domaćina Svetskog prvenstva jasno je da nam je za treći šešir potrebno da bar dve bolje rangirane reprezentacije ispred nas ne odu u Katar. To će se sigurno i dogoditi.

 

 

Jedan od ta dva tima biće Italija ili Portugal, jer se nalaze na istom kvalifikacionom turniru u evropskom baražu. Drugi od ta dva tima biće u najgorem slučaju neko iz Južne Amerike - između Urugvaja, Perua i Kolumbije, makar jedna selekcija sigurno ostaje bez Mundijala. U realnom slučaju, biće tu još ekipa koje su ispred Srbije na FIFA listi, a neće igrati u Kataru.

U prvom šeširu naći će se Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska i Španija, a poslednje mesto očekuje se da zauzmi Italija ili Portugal.

U drugom šeširi biće Danska, Holandija, Nemačka, Švajcarska, Hrvatska, dok su Meksiko i SAD vrlo blizu da se i zvanično kvalifikuju. Poslednji tim u ovom šeširu znaće se posle martovskih kvalifikacija.

Srbija može u dosta sreće završiti u prilično "lakoj" grupi sa domaćinom Katarom i npr. Meksikom, ali sva je prilika da nam ne ginu neki od velikana svetskog fudbala, a u opticaju je i susret sa Hrvatskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading