SASVIM ISKRENO: Neće im BITI DOBRO, fudbalska legenda OPLELA po Mesiju i Kristijanu Ronaldu, za njega su ovo najbolji fudbaleri današnjice!

Autor:

Sport

07.02.2022

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom 90-tih godina XX veka, kao i u prvoj deceniji XXI, harao je evropskim i svetskim fudbalom. Sa nacionalnom selekcijom Brazila osvojio je dva puta svetsku fudbalsku smotru, donosio je zlato sa Kopa Amerike, bio najbolji na Kupu konfederacija, a sa olimpijskom selekcijom svoje zemlje u Atlanti 1996. godine stigao je do bronze. Klupske trofeje teško je i pobrojati, a dovoljno je samo napomenuti da gde god je nastupao, trofeji su se nizali...

SASVIM ISKRENO: Neće im BITI DOBRO, fudbalska legenda OPLELA po Mesiju i Kristijanu Ronaldu, za njega su ovo najbolji fudbaleri današnjice!

Foto: Tanjug/AP

Pojavom Kristijana Ronalda na svetskoj fudbalskoj mapi, od strane navijača dobio je nadimak „pravi Ronaldo“. Naravno, reč je o Ronaldu Luizu Nazario da Limi.

Danas, u petoj deceniji života, „pravi Ronaldo“ i te kako prati sva fudbalska zbivanja, a ono što je izneo u razgovoru sa Bobom Vijerijem na striming platformi „Tvič“ mnogima se neće svideti:

- Današnja generacije fudbaleraje bolja od nas izvan terena. Jedu dobro i spavaju dosta. Kod nas je sve to bilo suprotno, posebno da ne spominjem broj žena koje smo imali – započeo je Ronaldo i sasvim iskreno uporedio svoju generaciju sa današnjim svetskim fudbalskim perjanicama:

- Nekada razmišljam, da sam imao isti mentalitet kao Mesi ili Kristijano Ronaldo, dao bih duplo više golova.

Govorio je Ronaldo i o današnjim fudbalerima, tj. onima koji po njemu čine vrh svetskog fudbala:

- Trenutno mi se najviše sviđa Benzema. Bez ikakve sumnje Levandovski je odmah tu posle njega. Haland će vrlo brzo biti „broj jedan“, ali su trenutno ova dvojica ispred njega.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ronaldo iz igračkih dana

 

Dotakao se nekadašnji brazilski reprezentativac i Kilijana Mbapea koji će od narednog leta poneti dres kluba u kojem je i Ronaldo prižio najviše kada je klupski fudbal u pitanju:

- Mbape je posebna priča, vrlo je jak. Pročitao sam da je potpisao ugovor na 50 miliona godišnje sa Realom – istakao je, a zatim po malo u šali, a možda više u zbilji dodao:

- Definitivno sam igrao u pogrešno vreme. Ali dobro... Fudbalska industrija raste toliko da je pošteno da igrači dobijaju sve više i više novca – zaključio je „pravi Ronaldo“.

Treba samo istaći da je Ronaldo 1994. godine stigao na evropski kontinent iz ekipe Kruzeira iz Belo Horizontea. Prva evropska destinacija bio je holandski velikan PSV Ajndhoven u kojem je na 46 odigranih utakmica postigao 42 pogotka. Usledila je selidba u Barselonu za koju je u jednoj sezoni na 37 mečeva postigao 34 pogotka. Iz Katalonije seli se u „grad mode“ gde je noseći dres Intera za pet sezona postigao 49 golova na 68 odigranih mečeva. Po mnogima vrhunac svoje igračke karijere odiživeo je u periodu od 2002. do 2007. godine kada je u dresu madridskog Reala na 127 utakmica bio strelac 83 pogotka. Po napuštanju španske prestonice nosio je dresove Milana i brazilskog Korintijansa u kojem je 2011. godine i okončao igračku karijeru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading