MOTIKA OTVORIO DUŠU: Sanjao sam da se prekrstim i poljubim grb!

Autor:

Sport

01.02.2022

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minhen je zamanio Beogradom, Dres šampiona Nemačke, zamenio je dresom srpskog šampiona. Rođen je u Berlinu, poreklom je Srbin i nije želeo da nacionalni dres Srbije zameni nemačkim.

MOTIKA OTVORIO DUŠU: Sanjao sam da se prekrstim i poljubim grb!

Foto: twitter.com/printscreen/etoilerougebelgradefr

Nemanja Motika, omladinski reprezentativac Srbije i nova uzdanica trenera Dejana Stankovića, u razgovoru za "Mozzartsport" je izjavio:

- Navijam za Crvenu zvezdu, ali nisam imao prilike da prisustvujem utakmicama u Srbiji. Žao mi je što Zvezda nije ušla u Ligu šampiona, međutim i Liga Evrope je uspeh. Gledao sam crveno-bele u Minhenu pre dve godine. Mnogo poznanika iz Srbije mi se javilo pred tu utakmicu, pitalo za kartu. Trudio sam se da izađem svima u susret. Naručio sam maksimalan broj ulaznica, onoliko koliko sam imao pravo. Mislim da niko od članova kluba nikada nje potraživao toliko karata.

Govorio je mladi fudbaler i o svom poreklu:

- Majka je rodom iz Vranja, a otac iz okoline Sarajeva, iz Nišićke visoravni. Kad god sam u prilici volim da dođem u krajeve iz kojih su mi koreni. Roditelji su mi najveća podrška. Imali su od prvih koraka razumevanja, valjda jer su se i sami bavili sportom. Majka je u školskim danima igrala rukomet i odbojku, dok je otac trenirao fudbal. Bio je dobar, ali, za razliku od mene i brata, nije imao podršku kakvu on nama pruža, morao je sam da se bori.

 

 

Na kraju je obrazložio i zašto se opredelio za dres sa grbom nacionalne selekcije Srbije:

- Dobio sam poziv Nemačke, ali sam morao da odbijem. Volim da igram za svoju državu, to mi je posebna čast i užitak. Bilo mi je veoma drago kad sam dobio poziv selektora Srbije. Samo sam čekao da doživim taj osećaj da obučem dres Srbije, da se prekrstim, poljubim grb. Taj osećaj je jedinstven. San mi je da isto iskusim i u seniorskoj reprezentaciji Srbije – jasan je Motika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading