BEN IPAK NIJE USPEO: Kamerun u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.01.2022

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Kameruna plasirala se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija pošto su nakon velike borbe savladali selekciju Komorskih ostrva rezultatom 2:1 (1:0).

BEN IPAK NIJE USPEO: Kamerun u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Domaća selekcija smatrana je apsolutnim favoritom, a nakon saznanja da ekipa Komora zbog problema sa koronavirosom u ovom meču neće imati golmana u ekipi, činilo se da će Kamerunci rutinski obezbediti plasman među osam najboljih selekcija afričkog kontinenta.

Usled silnih problema, na golu reprezentacije Komorskih ostrva za koju nastupa fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben, našao se levi bek Čakir Alkadur.

I pored činjenice da je kapiten Komora Nađim Abdul već u šestom minutu susreta dobio direktan crveni karton, reprezentativci Komora su se borili do iznemoglosti, pa je očekivana kanonada Kamerunaca izostala. 

U 29. minutu je Karl Toko Ekambi pogodio za vođstvo Kameruna od 1:0

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Alkadur je pravio bravurozne intervencije na golu u drugom poluvremenu i upisao četiri izvanredne odbrane. Skinuo je čiste zicere Vinsentu Abubakaru u dva navrata i Nikolasu Moumiju kada je već lopta bila viđena u golu.

Komori su pretili u nekoliko navrata, pa je Andre Onana morao da se istakne, ali u 81. minutu je bio potpuno nemoćan.

 

 

Jusuf Čangama je postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca za 2:1, ali više od toga nisu mogli i "lavovi" su ipak prošli u četvrtfinale.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Tamo će Kamerunci igrati protiv selekcije Gambije koja je rezultatom 1:0 bila bolja od Gvineje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading