KORONA OSAKATILA KOMORE: Ben mora na gol protiv Kameruna?!

Autor:

Sport

24.01.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Komora na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija učestvuje prvi put u istoriji i uspela je da kao jedna od četiri najbolje trećeplasiranih ekipa prođe u osminu finala, gde će joj večeras (20.00) rival biti Kamerun, domaćin i jedan od favorita za titulu.

KORONA OSAKATILA KOMORE: Ben mora na gol protiv Kameruna?!

Foto: Starsport

El Fardu Ben

Prva zvezda Komorskih Ostrva je napadač Crvene zvezde El Fardu Ben Nabuan, a kako stvari stoje, on će možda morati da se s pozicije špica preseli na poziciju golmana. Komori su tokom vikenda dobili ukupno 12 pozitivnih testova na koronavirus, a među zaraženima su selektor Amir Abdu, dvojica čuvara mreže i još pet fudbalera u polju (po dva defanzivca i vezista i jedan napadač).

Kako je treći izbor već otpisan zbog povrede, to znači da će "zeleni" u Juandeu igrati sa nekim od igrača s druge pozicije između stativa. Pravila su jasna, nacionalni tim mora da izađe na teren ukoliko ima 11 zdravih fudbalera, što je ovde slučaj. Postoje male šanse da se neki od golmana oporavi, ali i da čelnici turnira izađu u susret Benu i saigračima i dozvole im da za utakmicu protiv domaćina pozovu novog čuvara mreže.

Republika

Foto: Starsport

O problemu koji je pogodio ovu afričku selekciju govorio je i El Hadad Hamidi, generalni menadžer reprezentacija Komora.

- Pokušavamo da učinimo sve što je u našoj moći da pronađemo alternativno rešenje, ali bez trenera, bez velikih igrača i posebno bez naša jedina dva golmana koja su ostala, situacija je prilično komplikovana - priznao je Hamidi.

Zbog čitave situacije domaćin Kamerun je apsolutni favorit na ovom meču, a kvota na njegov trijumf je 1,05.

Republika

Foto: Starsport

Li Adi i Biševac branili za Zvezdu

Navijači Crvene zvezde znaju kako je to kada igrač iz polja mora da navuče rukavice, ali to se događalo zbog povreda ili crvenog kartona u toku utakmica na Marakani. Prvo je Milan Biševac, kao centralni bek, u leto 2006. stao između stativa u poslednjih 15 minuta protiv Slovana iz Bratislave zbog povrede golmana Ivana Ranđelovića, a tadašnji trener Dušan Bajević je iskoristio sve izmene pre toga. Drugi slučaj desio se pet godina kasnije u Kupu Srbije protiv Banata iz Zrenjanina. U 74. minutu čuvar mreže Miloš Vesić dobio je crveni karton, a Robert Prosinečki na gol je poslao štopera Lija Adija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading