RONALDO NA TANKOM LEDU U JUNAJTEDU: Da li da igra sledeći meč ili da ga stavim na klupu?

Autor:

Sport

18.12.2021

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleks Ferguson, bivši menadžer Mančester junajteda govorio je o vremenu kada je Kristijano Ronaldo prvi put kročio na "Old Traford".

RONALDO NA TANKOM LEDU U JUNAJTEDU: Da li da igra sledeći meč ili da ga stavim na klupu?

Foto: Tanjug/AP

Zvezda Junajteda Kristijano Ronaldo

Ferguson se prisetio momenta sa debija Ronalda koji je oduševio navijače.

- Uvek ću se sećati toga, sećam se da sam njegovom agentu tada rekao da on neće igrati svaku utakmicu. Međutim, ako je tako dobar, neću moći da ga zaustavim. Uvek igrate sa svojim najboljim igračima. Sećam se te prve utakmice u sezoni, bio je rezerva. Ušao je i bio apsolutno fantastičan! Publici se dopao, tako da sam bio u situaciji, da li da mi igra sledeći meč ili da ga opet stavim na klupu? Bio mi je to zaista veliki problem- priznao je Ferguson.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleks Ferguson

Kada je Ronaldo ušao na teren protiv Boltona bilo je 1:0, do kraja rezultat se promenio na 4:0.

Ferguson je Kristijana za naredni meč sa Njukaslom ipak ostavio na klupi, a Ronaldo se prisetio kako je izgledao taj debi.

 

 

- Zamislite, imate 18 godina, dolazite iz Sportinga i igrate sa zvezdama kao što su Gigs, Skols, Kin, Solskjer. Bio sam pomalo nervozan, ali mi je Ferguson u tom periodu mnogo pomogao da se povežem sa ostalim igračima. Sećam se da me je povremeno zvao u svoju kancelariju i da smo u početku komunicirali preko prevodioca. Nije to bio problem. Glavna stvar bila je ono što mi je Ferguson govorio, pomagao da rastem, kako u fudbalu tako i kao osoba. Pomagao mi je i od prvog dana i uradio je sve što je rekao. Uvek kažem da mi je Ferguson kao otac u fudbalu- priznao je Ronaldo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading