GROBARI U EKSTAZI, DELIJE TUGUJU: Fantastična vest za Partizan, Zvezdi se LOŠE piše!

Autor:

Sport

15.12.2021

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana pobedom nad Metalcom u Gornjem Milanovcu osvojili su jesenju titulu u šampionatu Srbije.

GROBARI U EKSTAZI, DELIJE TUGUJU: Fantastična vest za Partizan, Zvezdi se LOŠE piše!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Partizan je kolo pre kraja jesnjeg dela šampionata stekao nedostižnih pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, pa će prezimeti na prvoj poziciji na tabeli Superlige Srbije.

Crno-beli su, pre ove sezone, poslednji put jesenji šampioni bili u sezoni 2014/15. Tada je na klupi kluba iz Humske sedeo Marko Nikolić, koji je na kraju prvog dela sezone imao šest bodova više od Zvezde.

Tokom prolećnog dela prvenstva na klupu Partizana seo je Zoran Milnković, koji je uspešno priveo šampionat kraju i crno-belima doneo zasluženu titulu.

Istorija fudbala na našim prostorima, pogotovo posle raspada Jugoslavije, govori da onaj koji osvoji jesenju titulu uglavnom osvaja i šampionsku.

Zvezda je samo jednom od kad ne postoji SFRJ uspela da prestigne Partizan tokom proleća i to se dogodilo u sezoni 2013/14, kada su crno-bele sa klupe predvodili Vuk Rašović i Marko Nikolić, dok je trener crveno-belih bio Slaviša Stojanović.

Republika

Foto: Starsport

Što se tiče Partizana, on je dva puta u bliskoj prošlosti to uspeo. Prvi put to se dogodilo u sezonui 2009/10, kada je trener crno-belih upravo bio Aleksandar Stanojević.

On je na klupi pred kraj sezone zamenio Gorana Stevanovića i za kratko vreme uspeo da pretekne crveno-bele i osvoji titulu.

Republika

Foto: Starsport

Druga ovakva situacija će ostati večno u sećanjima svih navijača Partizana. Igrala se sezona 2016/17. Ivan Tomić je posle neuspeha u Evropi i u uvodnim mečevima prvenstva podneo ostavku, a zamenio ga je Marko Nikolić. Ni on nije dobro krenuo svoj drugi mandat u Humskoj, ali se sve promenilo pobedom u večitom derbiju na stadionu Partizana. Crno-beli su napravili sjajan niz trijumfa, i na kraju iskoristili kiks Zvezde na Krovu da osvoje titulu, a kasnije i duplu krunu.

Republika

Foto: Starsport

Dakle, Partizanova jesenja titula iz ove sezone će mnogo doneti crno-belima, iako gledamo istoriju izabranicima Aleksandra Stanojevića otvoren je put ka titulu.

Ipak, sve je još otvoreno i Zvezda će na proleće pokušati da svrgne večitog rivala i osvoji petu uzastopnu titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vuuule

15.12.2021 21:34

Ma samo opušteno. Od starta prvenstva je rešeno da partizan bude šampion. Idu izbori.... A bruke u kvalifikacijama, koga briga. Zato im se nemilice daje, zato je bjeković prigrabio svu vlast, zato ostoja ima astronomski budžet.... Ali karma je čudo.....