LEGENDA CRNO-BELIH NE VERUJE U STANOJEVIĆA: Partizan čeka PAKAO u Ligi konferencija!

Autor: Marija Stefanović

Sport

15.12.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana posle 56 godina sastaće se ponovo sa Spartom iz Praga, koju su savladali u sezoni 1965/66. na putu ka velikom finalu u Kupu evropskih šampiona. Crno-beli su tada bili bolji od Čeha u četvrtfinalu i to tako što su prvi meč u gostima izgubili sa 4:1, a zatim su u Beogradu slavili sa 5:0.

LEGENDA CRNO-BELIH NE VERUJE U STANOJEVIĆA: Partizan čeka PAKAO u Ligi konferencija!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Nakon tima iz Praga, klub iz Humske bio je bolji i od Mančester junajteda u polufinalu, a zatim su u borbi za titulu u Briselu poraženi od Real Madrida sa 2:1. Crno-beli ovoga puta odmeriće snage sa Česima u šesnaestini finala Lige konferencija, a jedan od aktera istorijskog dvomeča protiv Sparte Mustafa Hasanagić (80) kazao je u razgovoru za Srpski telegraf da veruje da ova generacija može da ponovi njihov rezultat iz 1966.

ČESI OZBILJNI

- Neće biti lako Partizanu, Sparta je dobra. S druge strane, izabranici Aleksandra Stanojevića igraju promenljivo. Nekako mi nisu konstantni. Bez obzira na sve, nadam se da će uspeti da savladaju Čehe pred grobarima i verujem da će biti pun stadion za ovaj meč. Neka krenu našim putem i da stignu do finala, minimum - poručio je Hasanagić.

Nekadašnji centrafor crno-belih koji je tri puta zatresao mrežu Sparte kazao je da mu je to bila najuspešnija godina u karijeri.

Republika

Foto: Starsport

Mustafa Hasanagić

- To je bio najlepši period u mojoj karijeri. Na meču protiv Sparte sam postigao četiri gola, tačnije, ali jedan nije priznat, tako da se zvanično računaju samo tri. Bio sam jedini strelac u Pragu, a zatim sam još dva puta bio uspešan u Beogradu. Nakon svi tih dobrih partija samo ostaje žal što nismo uspeli da slavimo u Briselu protiv Reala, to me i dan-danas boli - poručio je Hasanagić.

VERUJE U MLADE

Prvi meč protiv Čeha fudbaleri Partizana odigraće 17. februara u Pragu, a revanš je na programu sedam dana kasnije na stadionu u Humskoj. Hasanagić veruje da bi na ovom meču mogli da se istaknu mlađi igrači.

- Povrede će dosta uticati na igru Partizana. Ne znam ko bi mogao da postigne gol na ovom meču, ali neka to bude neko od mlađih igrača. Video sam da se Marko Milovanović istakao protiv Anortozisa. Ali nije ni bitno ko će postići gol, bitno je samo da pobede - zaključio je bivši fudbaler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading