HTELI SU DA ME PUSTE NIZ VODU: Stanković OTKRIO - "Džaja i Toza su stali uz mene"!

Autor:

Sport

04.12.2021

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, otkrio je sa kojim se sve pritiscima suočava na klupi aktuelnog prvaka Srbije.

HTELI SU DA ME PUSTE NIZ VODU: Stanković OTKRIO - "Džaja i Toza su stali uz mene"!

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Deki je, najpre, istakao da vođenje kluba takve veličine nosi dodatnu težinu, a podvukao je da su u teškim momentima Dragan Džajić i Svetozar Mijailović stali uz njega.

Svako ko zna kakav je osećaj i kakve emocije izaziva ovaj klub, voleo bi da ostane u Zvezdi ceo život. I kao igrač i kao trener. Međutim, neminovno je da jednom svi krenemo svojim putem. Zvezda je ozbiljna mašina, mnogo je lepo, ali i mnogo je velika potrošnja. I dalje sam zadovoljan, i dalje imam maraton da istrčim. Ima uvek interesovanja za mene, ali to sam rekao i ranije – zapitao bih se da nema. Onda bi to značilo da ne radim dobar posao. Lepo je kad se raspituju za vas. To vam daje snagu da budete još bolji. A moji planovi? Sve ću uraditi da u maju podignem pehar - počeo je Stanković razgovor za "Informer", pa je zatim dodao:

Mediji, uprava, navijači, ostali klubovi, sa svih strana je ogroman pritisak, što se da videti po mojoj kosi. Ostavio sam i cigare pre godinu i po dana, jer sam usled ogromnog pritiska počeo mnogo da pušim i morao sam da presečem. Trener Crvene zvezde je trener i igračima i upravi i stučnom štabu i navijačima i novimarima. Sa svake strane moram da prihvatim pritisak i odgovornost na sebe i pustim igrače da rade na miru. I ja sam bio igrač, njihovo je samo da igraju. Na početku mi je malo bilo teško, ali onda sam shvatio da je Zvezda svačija. Najveći klub u Srbiji i na Balkanu, ima lepu istoriju, a prethodnih nekoliko godina ponovo ima dobre rezultate u Evropi. Svako želi da se bavi Zvezdom i to je potpuno normalno. Vremenom sam shvatio da svako ima pravo i da joj zviždi i da je hvali i da kritikuje.

Deki je podvukao da ima odličan odnos sa upravom, ali da je bilo turbulencija...

- Imam ozbiljno dobru saradnju sa upravom. Znamo se godinama i uzajamno se poštujemo. U momentima stani-pani, oni su stali iza mene. Osetio sam stvarno podršku i to ne govorim iz kurtoazije. Ja sam pomalo luckast, rekao bih da mi je nešto smetalo. Kada su svi mislili da će me pustiti niz vodu, ono su stali iza mene. Džaja i Toza znaju me otkad sam bio dete. Mrkelu znam dvadesetak godina, protiv Terze sam igrao kad sam bio klinac. Imamo izvanrednu saradnju i onda gledamo da uklopimo želje i mogućnosti. Nekad je to dobro, nekad ne, ali ja gledam da ono što imam uvek smatram najboljim - zaključio je Dejan Stanković.

Republika

Foto: Starsport

Džaja i Toza uz Dekija

Podsetimo, on je Crvenu zvezdu preuzeo decembra 2020. godina, a od tada je sa crveno-belima osvojio dve titule prvaka Srbije, jedan nacionalni kup, uz dva vezana plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Tomislav

04.12.2021 09:16

Imaju iza kog i da stanu, Bože me sačuvaj!!! Vodiš Zvezdu a smeta ti Degenek i njegov crveni karton. A ne smetaju ti četiri crvena kartona od Gobeljića i činjenica da on, Srnić i Gajić ne znaju da centriraju loptu sa krila. To još nisi primetio! E moj Stankoviću, koji si ti istetovirani pedagog?! Deca od tebe mogu samo da uče kako da se istetoviraju po rukama i telu. Sve je to tako gnusno.