SPEKTAKL PRE SPEKTAKLA: Navijači u EKSTAZI! Poznato ko je DOBITNIK ZLATNE LOPTE

Autor:

Sport

29.11.2021

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz nekoliko sati ćemo u Parizu saznati ko je najbolji fudbaler sveta za ovu godinu. Naime, u Teatru Šatele biče dodeljene nagrade među kojima je i famozna "Zlatna lopta".

SPEKTAKL PRE SPEKTAKLA: Navijači u EKSTAZI! Poznato ko je DOBITNIK ZLATNE LOPTE

Foto: printscreen/Youtube

Zlatna lopta

Kako za sada stvari stoje, dobitnik prestižne nagrade će biti Argentinac Leo Mesi, po sedmi put u dosadašnjoj karijeri.

Ukoliko se to dogodi, trka sa Ronaldom je vrlo verovatno završena. Portugalac i dalje u svojoj vitrini ima pet naslova najboljeg na svetu, a kako je juče otkrioveno, Kristijanu je još jedina želja pre završetka karijere da Mesija prestigne po broju "Zlatnih lopti". Međutim, to neće moći da ostvari. 

Foto: Tanjug/AP

 

Što se tiče Mesija, iako sa, sada već, bivšim klubom, Barselonom nije napravio gotovo ništa prošlog proleća, osvojio je ipak kup, imao 38 golova i 14 asistencija, a prevaga je svakako i osvajanje Kopa Amerika, njegov prvi veliki trofej sa seniorskom selekcijom Argentine.

 

 

Konkurencija slavnom Argentincu bili su Robert Levandovski i Karim Benzema, a takođe je dosta ljudi tipovalo na Žoržinja koji je osvojio evropske titule sa Čelsijem i Italijom.

Foto: Starsport

 

Nagradu će večeras takođe primiti još jedan sadašnji igrač Barselone. Među dobitnicima nagrade je Pedri, koji se prilično dokazao u ovih godinu dana. Pedri je veliki favorit za "Kopa" nagradu koja se dodeljuje najboljim fudbalerima sveta do 21 godine.

Što se tiče golmana u konkurenciji su: Donaruma, golman Argentine i Vile, Emilijano Martinez, Kejlor Navas, Manuel Nojer, Ederson, Handanović, Šmajhel, Mendi i čuveni Tibo Kurtoa. 

BONUS GALERIJA
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading