NIKAD NE BISTE POGODILI: Stojković je neporažen, a evo koji još selektor nije izgubio meč, ali je smeo da IZVEDE Piksija na poluvremenu!

Autor:

Sport

17.11.2021

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo, a nacija prethodnih dana ima samo reči hvale za selektora Dragana Stojkovića Piksija.

NIKAD NE BISTE POGODILI: Stojković je neporažen, a evo koji još selektor nije izgubio meč, ali je smeo da IZVEDE Piksija na poluvremenu!

Foto: Tanjug/AP

Od raspada Jugoslavije brojni selektori su vodili našu reprezentaciju, ali samo dvojica nijednom nisu izgubili u zvaničnoj utakmici.

To su Milan Bard Živadinović i Dragan Stojković Piksi.

Legendarni Bard je vodio reprezentaciju u samo tri zvanične utakmice i zabeležio je sva tri trijumfa, pa je i jedini selektor sa maksimalnim učinkom.

Republika

Foto: FSS

Milan Živadinović

Što se tiče Piksija, koji je igrao u nacionalnom timu kad je selektor bio Živadinović, on je Srbiju vodio na osam utakmica, zabeležio je šest pobeda i dva remija.

Zanimljivo je da je Bard svojevremeno govorio kako je on jedini imao hrabrosti da na poluvremenu utakmice izmeni igrača kakav je Piksi, a sigurni smo da je sad sa nekog lepšeg mesta ponosan na svog učenika, koji je odveo Srbiju u Katar.

Kada se pogledaju selektori koji nisu upisali nijednu pobedu, ima ih čak trojica. To su Miroslav Đukić, Milovan Đorić i Dik Advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading