BALKANSKI ŠPIJUN: Skenirao Srbiju, pa ODRUKAO Piksija Portugalcima!

Autor:

Sport

13.11.2021

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Filipović, legendarni as Crvene zvezde koji je ostavio dubok trag u Portugalu, "skenirao" je reprezentaciju Srbije, u razgovoru za "O Žogo".

Republika

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović

Nekadašnji as Benfike i Boaviste se naročito detaljno bavio selektorom "Orlova" Draganom Stojkovićem Piksijem.

Bio sam pomoćni trener Slobodanu Santraču u reprezentaciji Jugoslavije na Mundijalu kada je Piksi bio kapiten. U to vreme je bio strašan igrač i vođa tima. Taj pristup je sada preneo na reprezentaciju i kao selektor. Možete to da vidite iz rezultata u dosadašnjim kvalifikacijama. Čak i ako ne pobedi u Lisabonu, Srbija može do plasmana u Katar kroz baraž - počeo je Filipović, pa dodao:

Republika

Foto: Starsport

Filipović se "otvorio" Portugalcima

Promenio je ovu reprezentaciju i uveo novitete. Zaveo je disciplinu  i istovremeno skinuo pritisak sa igrača. Uspeo je da vrati dobru atmosferu u reprezentaciju koje nije bilo poslednjih godina. Tu više mislim na atmofseru oko nacionalog tima nego u njemu samom.  

Filipović je upitan da uporedi centarfora Fulama Aleksandra Mitrovića sa sobom iz igračkih dana.

Nismo slični, on je različit tip napadača. Moćniji je i fizički snažniji, ali nije brz i pokretljiv kao što sam ja bio. Jako je dobar u duel igri, agresivan je, šutira sa obe noge i radi veliki posao za ekipu. Kada je potpuno fizički spreman, skoro uvek postigne gol. Dobro je što je sada u toj formi i što trese mreže u Engleskoj i reprezentaciji. Postiže skoro uvek odlučujuće golove. Ipak, Srbija ne zavisi samo od Mitrovića već može da postigne gol na različite načine. Srbija vredi više od jednog igrača i igra timski fudbal.

Republika

Foto: Starsport

"Mitrović je drugačiji tip centarfora od mene" - Zoran Filipović

Za kraj, "File" je ocenio da je Portugal veliki favorit pred meč sa Srbijom.

Recimo da novinari i ljudi koji su fudbalski unutra znaju realan kvalitet portugalske reprezentacije. Ta vrednost Portugalije ja naterala ljude da shvate koliko težak posao nas čeka. Svi znamo da je Portugal favorit jer je jak, igra kod kuće i dovoljan mu je i remi. Ali Srbija igra ofanzivniji i rizičniji fudbal - podvukao je Zoran Filipović.

Podsetimo, "lisabonsko finale" igra se na stadionu "Luž" u nedelju od 20:45 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading