NJEGA SU PORTUGALCI DOBRO ZAPAMTILI: Ivica Dragutinović ima ZLATA VREDAN savet za Piksijeve "orlove"!

Autor:

Sport

13.11.2021

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji reprezentativac Srbije Ivica Dragutinović ima važan savet za Piksijeve "orlove" pred meč sa Portugalcima.

Republika

Foto: Telegraf/DraganKadić

Ivica Dragutinović pred meč sa Portugalcima

Dragutinović je u intervjuu za "Kurir" rekao kako srpski fudbaleri treba da se čuvaju provokacija, i da će prvih 20 minuta na meču biti ključni.

- Najvažnija utakmica za nas i za njih. Ko pobedi ide na Svetsko prvenstvo! Meni je mnogo bitno kako ćemo izgledati na toj utakmici. Nas ništa sem pobede neće odvesti u Katar. Zato moramo da budemo spremni na sve, posebno ako domaćina ne krene. I na tenzije i na provokacije i na pritisak. Ali, u takvim utakmicama se rađaju pravi reprezentatitvci - rekao je Ivica Dragutinović za "Kurir".

Legendarni fudbaler smatra da u ovom meču Srbija mora da ide na sve ili ništa!

- Naš selektor Dragan Stojković Piksi puca od pozitivne energije i prenosi je na igrače. Verujem da ćemo se dobro organizovati, da nećemo srljati, da će biti i kalkulacija, jer je ulog ogroman. Recept za prolaz je jednostavan. Moramo dati gol, ili dva! Samo tako možemo ostvariti cilj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Srbija - Portugal

On ima recept i za Kristijana Ronalda...

- Ne treba trošiti reči o njemu i njegovom kvalitetu. Ima mentalitet profesionalca i ogromnu privrženost reprezentaciji. Od njega se očekuje da bude najbolji. Takvog igrača je teško čuvati kada primi loptu i okrene se ka golu. Jedan savet našim momcima, ne dajte Ronaldu da primi loptu, da se okrene i krene u sprint. Licem u lice na bilo koga od naših igrača. Tehnički je i fizički dobro pripremljen, ako odvuče dvojicu igrača napraviće nam ozbiljan problem. Zato kad izgubimo loptu, uvek neko mora da bude blizu njega.

Gde je glavna snaga Portugalaca?

- Njihova snaga je u individualnom i kolektivnom segmentu. Zato su toliko moćni. Najveći motiv je što igraju pred svojom publikom. Portugalci žive za fudbal, za reprezentaciju. Imaju dobru spregu između navijača i igrača. Izaći će jako i agresivno od prvog minuta. Ključ uspeha za nas treba da bude koncentracija na samu igru, da nas ne ponese euforija sa tribina. Ako nam u prvih pet ili deset minuta naprave kolosalne šanse biće teško. Prvih 15 do 20 minta su ključni za našu selekciju. Ako tada ne budemo primili gol, imamo čemu da se nadamo.

Da podsetimo, Ivica Dragutinović je bio akter sukoba 2007. godine, kada se naša selekcija sastala sa Portugalcima.

Tada je selektor Luis Felipe Skolari nasrnuo na srpskog defanzivca, o čemu više možete pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading