PENAL ZA PARTIZAN, A ZVEZDI NIŠTA? Nakon spornih situacija, oglasio se SUDIJSKI EKSPERT!

Autor:

Sport

08.11.2021

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklo, 16. kolo Superlige Srbije osim po magli i remiju Partizana, najviše pažnje privukle su sudijske odluke na mečevima Crvene zvezde u Novom sadu ali i Partizana u Beogradu, kojem je bio dosuđen i jedanaesterac.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Proleter

Najpre, u derbiju kola odigranom na novosadskom "Karađorđu" sudija Miloš Milanović nije svirao penal za crveno-bele protiv Vojvodine, kada je Topić udario Aleksandra Dragovića u kaznenom prostoru, ovakva odluka stigla je iz VAR sobe.  

Zbog toga je i stigla oštra reakcija sa Marakane, koju je pre svih uputio Mitar Mrkela.

Sudijski ekspert Zdravko Jokić u analizi suđenja 16. kola, da je arbitar Milanović trebalo da pokaže na "belu tačku" u tom sportnom 71. minutu. .

- Teška situacija, položaj sudije u odnosu na kaciju je bio dobar i odmahnuo je rukom. VAR sa sigurnošću nije moga da utvrdi da li je kontakt postojao. Moj utisak je da je sudija trebalo da dosudi faul, jer đon ide na glavu. Da je dosudio prekršaj, VAR ne bi mogao da se meša u odluku. Uživo gledano, mogao je da bude penal - rekao je Jokić za TV Arena sport.

U Humskoj je nakon igranja rukom dosuđen penal za Partizan protiv, takođe novosadskog, Proletera, koji Rikardo nije realizovao.

Sudija Pavle Tomić je svirao igranje rukom defanzivca Lambulića u kaznenom prostoru.

Prema Jokićevim rečima, ni on nije siguran šta se dešavalo.

- Ja ovde teško mogu da vidim, igrač nema raširene ruke i teško je ovde proceniti. Da imamo kameru iza gola, to bi onda bilo drugačije - zaključio je Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading