POČINJE IZGRADNJA NACIONALNOG STADIONA: Srbija dobija VELELEPNI hram fudbala - kapacitet 52.000 navijača! (VIDEO)

Autor:

Sport

19.10.2021

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će konačno dobiti nacionalni stadion čija gradnja uskoro počinje u Surčinu, a projekat je zvanično predstavljen.

Republika

Foto: ministarstvo finansija

Uskoro počinje izgradnja nacionalnog stadiona

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Urbanistički zavod Beograda javno su prezentovali izgled novog stadiona i kompletnu dokumentaciju prostornog plana, kao i stratešku procenu uticaja područja posebne namene stadiona na životnu sredinu.

Kao što je i ranije najavljeno, cena stadiona procenjena je na 257 miliona evra.

- Budući stadion će se nalaziti na delu gradske opštine Surčin, na delu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradiće se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekat će morati da ispuni veoma precizne i stroge standarde ove organizacije i FIFA- rekao je Božidar Bojović iz Urbanističkog zavoda Beograda.

Stadion će se verovatno zvati "Srbija". Primaće 52 hiljade navijača i biće jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope. Očekuje se da će biti izgrađen do 2025. godine.

Kada bude završen plan je da se Srbija kandiduje za organizaciju nekog od velikih klupskih takmičenja, kao što su finale Lige šampiona, Lige Evrope, Lige konferencija ili Superkupa Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Minja

19.10.2021 15:45

Niko nije protiv gradnje velelepnih objekata. Ali ko će na njemu igrati fudbal? Reprezentacija?! Naša?! Jadno. Taj stadio je daleko od centra, ko će do tamo putovati na utakmice. Bilo bi bolje da se srede postojeći stadioni i da se finansira onaj sport koji donosi rezultate i velika sportska imena. Npr. obećan je pre 3 god. bazen u Vrnj. Banji za vaterpoliste i do danas - ništa.

Odgovori 17 14