SRPSKI MENADŽER DOLIJAO: Izbegao kaznu zatvora, ali ŽESTOKO PLAĆA za kriminalne radnje!

Autor:

Sport

05.10.2021

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgija već dugo vodi borbu protiv kriminala u fudbalu, a srpski agent Dejan Veljković je trenutno u žiži javnosti.

Republika

Foto: Starsport

Foto: Ilustracija

Veljković je kao svedok saradnik odao sve informacije i tako izbegao kaznu zatvora, pa će dobiti samo uslovnu i biće mu oduzeto četiri miliona evra.

To je potvrdio njegov adokat Kris Luik u jednoj televizijskoj emisiji.

Veljković je prvi potpisao ugovor sa saveznim tužiocem da iskoristi to pravo koje je u Belgiji na snazi tri godine, uz kaznu od 80.000 evra.

Sve nakon što je otkrivena mreža kriminalnih radnji u operaciji "Čiste ruke", zbog prevara i podmićivanja u belgijskom fudbalu u čemu je veliku ulogu imao baš Veljković, koji je pristao da vrati na taj način zarađenih četiri miliona evra.

 

 

- Uspeli smo da napravimo konačan dogovor. Nismo znali razmere prevare koja je prošla kroz Veljkovićeve ruke- pravdao se advokat.

Istraživanje je pokazalo da je celokupan iznos prevara iznosio 30 miliona evra kroz "crne plate", provizije, izbegavanje socijalnog osiguranja, lažnih ugovora, a 10 odsto bi imao Veljković.

Tako je odlučeno da duguje oko četiri miliona evra, zbog čega su mu oduzeli imovinu, račune i preduzeća.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading