NIJE SAMO ZVEZDA TRAŽILA ODLAGANJE: Još dva srpska kluba prijavila ZARAŽENE IGRAČE!

Autor:

Sport

23.09.2021

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo prašine se diglo ovih dana zbog odlaganja prvenstvenog meča između Crvene zvezde i Voždovca koji je odložen na zahtev crveno-belih zbog stomačnog virusa. Tim povodom oglasio se direktor takmičenja Aleksandar Pivić.

Republika

Foto: Starsport

Direktor takmičenja sve pojasnio

Pivić je istakao da su pored Zvezde, odlaganje tražila još dva srpska kluba.

- Procedura za odlaganje utakmica u slučaju iznenadne bolesti igrača predviđena je članom 15. Propozicija za takmičenje u Super ligi Srbije, po kojoj je klub dužan da uz pisani zahtev podnese i kompletnu medicinsku dokumentaciju izdatu od strane relevantne državne medicinske ustanove za minimum sedam standardnih igrača, kako bi Medicinska komisija FSS mogla da odlučuje po podnetom zahtevu. U konkretnom slučaju u 10. kolu odlaganje po istom osnovu zatražila su tri kluba, FK Radnik zbog bolesti 7 igrača, FK Radnički zbog bolesti 12 igrača i FK Crvena Zvezda zbog bolesti 10 igrača. Medicinska komisija FSS je u sva tri konkretna slučaja procenila da su uslovi po pitanju dostavljenih medicinskih izveštaja ispunjeni, na osnovu čega je donela odluku o odlaganju utakmica ovih klubova - navodi Pivić.

Čelnig saveza je takođe podsetio i na odlaganja zbog evropskih utakmica srpskih klubova.

- Moram naglasiti da je do sada, zbog zahteva klubova koji su reprezentovali naš klupski fudbal u UEFA takmičenjima, odloženo četiri utakmice naše lige, kako bi uspeli da ostvare što bolji rezultat u UEFA takmičenjima i da su svi ostali klubovi bili solidarni u takvim odlukama. Najnovija dešavanja po pitanju odlaganja utakmica zbog iznenadne bolesti igrača, u velikoj meri pravi problem po pitanju kalendara takmičenja i dovodi nas u situaciju da kvarimo sjajnu takmičarsku sezonu, koja do sada nije imala nikakvih loših konotacija - ističe Pivić koji je i uputio apel klubovima:

- Tražim od klubova da povedu računa i da koriste svoje igračke kadrove maksimalno, da ne pribegavaju zahtevima za odlaganje, jer podsećam da svi klubovi imaju mogućnost da na A listu licenciraju 30 igrača, dok na dodatnoj B listi, predviđenoj za licenciranje mladih igrača ne postoji ograničenje u broju.Želim da naglasim da smo zatražili od FSS sastanak sa Medicinskom komisijom kako bi se dodatno utvrdile jasne procedure kontrole igrača i medicinskih izveštaja nadležnih ustanova za sve buduće zahteve klubova, kako bi se otklonile sve eventualne sumnje i insinuacije kod postupanja po ovim zahtevima - zaključio je direktor takmičenja Aleksandar Pivić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading