ĐOKOVIĆ OTKRIO: Mateo je na mreži Novaku UPUTIO OVE SNAŽNE REČI!

Autor:

Sport

09.09.2021

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedom nad Italijanom Mateom Beretinijem prvi teniser planete Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena i tako nastavio put ka svojoj 21 gren slem tituli kojom bi mogao da postane prvi teniser u istoriji "belog sporta" koji ima toliko trofeja sa velikih turnira.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković na putu ka 21 gren slemu

Novak je u razgovoru sa srpskim novinarima poručio da mu je želja da narednih dana dođe do "kalendarskog slema".

- Nadam se da ćemo se držati tog broja, i da ćemo to i zvanično krunisati u nedelju. Ali, polako, idemo meč po meč, Zverev je izuzetno kvalitetan igrač, možda je i u najboljoj formi trenutno. Nije izgubio od Vimbldona, osvojio je olimpijski turnir i Sinsinati, ovde u Njujorku je prilično lagano došao do polufinala. Ipak, i ja se dobro osećam, pogotovo posle današnjeg meča. Drugi, treći i četvrti set su najbolja tri seta tokom ovog turnira i osećam da sam tip igrača kom se to toliko puta dešavalo u mojoj grend slem karijeri, da kako turnir odmiče, tako se i moj nivo tenisa povećava. Takođe i nivo samopouzdanja, ugodnosti na terenu, prilagođavanju protivnicima, uslovima i tako dalje - istakao je Novak.

Takođe je otkrio je i šta mu je Beretini rekao na mreži po završetku meča ali i neke stvari o tome kako mu uspeva da se tako brzo oporavi od gubitka seta i pronađe ključ za protivnika.

- Mateo mi je rekao na italijanskom, da sada ipak mogu da osvojim turnir, da me sada podržava! Mateo i ja se jako dobro slažemo, često i treniramo, on je izuzetno kvalitetan momak i teniser. Kako uspevam da preokrenem? To je i mentalni i fizički i emotivni rad i kako god da okrenemo, tu ima pregršt stvari i detalja i tehnika na koju se oslanjam, koju pokušavam da primenim u određenim trenucima, kada osetim da gubim koncentraciju, da sam se stegao, da je nervoza učinila svoje. Dešavaju mi se padovi, ali nekako često uspem da pronađem način da se vratim u meč, da ga dobijem. Što više ovakvih mečeva, to više meni daje goriva za dalje i podstreka i samouverenosti za neke naredne trenutke, a biće ih sigurno i u narednom meču. Bitno je da ostanem sabran i da nekako primenim one stvari koje ću u pripremi za meč odrediti. Lakše je o tome pričati i gledati sa strane nego odraditi na terenu, naravno jer tu ima mnogo faktora koji su izuzetno uticajni na igrača. I distrakcije i razne smetnje; vrlo je teško, veliki je izazov ostati u skladu i pribran u tim trenucima. Opet, to neko iskustvo pomaže kao i ono što znam da funkcioniše za mene. Verujte da je mnogo mentalnog rada u ovim pauzama, u tih 48 sati između dva meča. Dosta stvari radim, neću ih sada otkrivati niti pričati o njima, videće se dosta toga i u tom čuvenom dokumentarcu koji će izaći, pa će ljudi moći da vide malo više, da imaju malo bolji uvid u ovo o čemu pričam - zaključio je Đoković.

U polufinalu US opena Đoković će odmeriti snage sa Nemcem Aleksandrom Zverevim. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading