PAKLENI SCENARIO: Šta ako Srbija bude DRUGOPLASIRANA U GRUPI?

Autor:

Sport

08.09.2021

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije su posle remija sa selekcijom Irske 1:1 ispustili prvo mesto kvalifikacione Grupe A za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Iako je još uvek rano za prognoze, evo kako funkcioniše baraž u slučaju da "orlovi" završe kao drugoplasirani.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije

Naime, pobednici deset grupa direktno će se plasirati u Katar, a drugoplasiranim timovima pridružiće se i dve najbolje selekcije iz Lige nacija, koje do tog trenutka nisu izborile mesto na SP, ili u baražu.

To znači da će se 12 selekcija boriti za poslednja tri evropska mesta na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Reprezentacije će biti podeljene u tri kostura od po četiri ekipe, a samo pobednici će steći pravo da igraju u Kataru 2022. godine.

Reprezentacije će biti žrebane na osnovu rezultata u kvalifikacijama, a dobra vest je da je Srbija za sada najbolja među drugoplasiranim.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije slave gol protiv Luksemburga

Igra se polufinale i finale (jedna utakmica), a pobednik ide u Katar.

Nakon obavljenog žreba biće određeno i ko će biti domaćin svakog od tri turnira koji je u kalendaru FIFA upisan za mart 2022. godine, a još je rano prognozirati ko sve može da igra u baražu.

Mi se nadamo da će selekcija Srbije uspeti da se plasira direktno na Svetsko prvenstvo, a to joj može doneti pobeda u Lisabonu nad Portugalom u direktnom okršaju za prvo mesto koji se igra u novembru.

Naravno, uz uslov da "orlovi" ne zabeleže nijedan kiks.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading