GOL RAZLIKA JE KLJUČNA: Evo u kom slučaju Srbija ide direktno u Katar!

Autor:

Sport

05.09.2021

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije grabi ka Svetskom prvenstvu u Kataru koje će se održati 2022, a trenutno se nalazi na prvom mestu Grupe A kvalifikacija za Mundijal.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Srbija - Luksemburg

Srbija se zbog bolje gol razlike nalazi na vodećoj poziciji ispred selekcije Portugala, što joj je doneo gol Nikole Milenkovića u nadoknadi vremena sa Luksemburgom 4:1.

Svaki gol u kvalifikacijama je bitan jer se ovaj ciklus igra pod okriljem FIFA, a tu važi pravilo da selekcije na tabeli razdvaja gol razlika, umesto međusobnog skora.

U Katar ide direktno prvoplasirani u grupi dok drugoplasirani ide u baraž, pa je bitno da "orlovi" nastave u istom golgeterskom ritmu.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije tokom intoniranja himne

Trenutno je selekcija Dragana Stojkovića Piksija na 11:6 kada je gol razlika u pitanju, a Portugalija ima 8:4.

Ako naši fudbaleri uspeju da sačuvaju ovu prednost do poslednjeg kola, u direktnom okršaju za Mundijal sa Portugalom će im biti dovoljan jedan bod.

Naredna stanica Srbije je Irska gde gostuje u utorak i to je dobra prilika da se naši raspucaju, ako uzmemo u obzir očajne rezultate narednih protivnika.

Potom gostuje Luksemburgu 9. oktobra, a dočekuje Azerbejdžan 12. oktobra, a onda ide na noge Portugalcima 14. novembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading