VIDIMO SE U PARIZU: Svečanom ceremonijom završne Olimpijske igre u Tokiju (FOTO)

Autor:

Sport

08.08.2021

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza nas je lepih 16 dana u kojim smo imali priliku da uživamo u vrhunskom sportu na najvećoj sportskoj smotri na planeti - Olimpijskim igrama koje su se ove godine održale u prestonici Japana, Tokiju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Svršetak Olimpijskih igara

Igre je zatvorilo finale vaterpolo turnira između Srbije i Grčke u kojem je naša zemlja osvojila poslednju zlatnu medalju i himna "Bože pravde" je ujedno i poslednja koja je intonirana na ovogodišnjoj smotri. 

Kako tradicija nalaže, Igre su zaključene ceremonijom svečanog zatvaranja kojem su prisustvovali sportisti koji su se zadržali u Tokiju sve do poslednjeg dana.

Foto: Tanjug/AP

Svečana ceremonija zatvaranja. 

Na defileu zastava, Srbiju je sa ponosom nosila osvajačica zlatne medalje u karateu u kategoriji do 61 kilograma kumite, Jovana Preković.

Nakon što su se svi sportisti priključili na terenu velelepnog Olimpijskog stadiona u Tokiju, usledio je prigodan vizuelno-scenski spektakl, koji je pratio muzički program komponovan od strane najboljih japanskih umetnika.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo se, Olimpijski tim Srbije je na tek svršenoj Olimpijadi zabeležio istorijski uperh sa devet osvojenih medalja što je i najviše osvojenih odličja od kada nastupa pod imenom Srbija. 

Naredne Olimpijske igre na programu su 2024. godine u Parizu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading