DOLIVATE ULJE NA VATRU, PIŠETE GLUPOSTI: Zvezdina LEGENDA se javila Hrvatima, pa poslala MOĆNU poruku koja TRESE region!

Autor:

Sport

02.08.2021

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se pred "balkanski klasik".

Republika

Foto: Starsport

Stadion Crvene zvezde

Legenda Crvene zvezde Dragiša Binić pozvao je medije u Srbiji i Hrvatskoj da ne raspiruju vatru pred potencijalni okršaj Dinama i Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona.

Bina je najavio dve spektakularne utakmice, koje ljubitelji fudbala na ovim prostorima čekaju tri decenije, uz nadu da će sve proći bez incidenata.

Užasno me nervira što mediji, i srpski i hrvatski, bez veze stvaraju problem tamo gde ga nema. Ako se sretnu Dinamo i Zvezda prvi put nakon 30 godina, to će biti neviđen spektakl i utakmica koju svi istinski ljubitelji fudbala na ovim prostorima čekaju tri decenije. Ali što mi radimo umesto da se bavimo fudbalom i sportom? - Binićeve reči preneo je "Indeks".

- Dolivamo ulje na vatru, potpirujemo mržnju i bavimo se glupostima. Ljudi, pri tome mislim na novinare i političare koji to rade, oni su budale. Ne znam kako bih ih drugačije opisao. Zaista nema potrebe da se vraćamo u prošlost i da kopamo po kosturima iz ormara. Klinci koji su sad na tribinama, i kod vas i kod nas, nisu se ni rodili kad su Dinamo i Zvezda igrali poslednji put, ali puna su im usta nacionalizma i mržnje. Politika i mediji su krivci za to.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Smiruje strasti - Dragiša Binić

 

Srbija i Hrvatska su sportske nacije, pa pogledajte šta rade na Olimpijskim igrama. Zamislite samo da bogate nacije poput Švajcarske ili Austrije imaju takve sportiste. Plaćali bi ih suvim zlatom, a pogledajte odnos prema sportu i sportistima. Pogledajte našu infrastrukturu, a pogledajte njihovu. A onda pogledajte rezultate sportista iz bivše Jugoslavije iz Tokija i uporedite ih s njihovim. Ali šta to vredi kad se mi stalno samo vraćamo u prošlost? - upitao je Binić, kome je bilo teško da odluči ko je favorit.

Verujem da će to biti dve veličanstvene utakmice, s mnogo golova, prekrasnim navijanjem i da nećemo dopustiti da pošaljemo lošu sliku u svet. Ionako samo čekaju da nas kazne. Teško mi je reći ko je bolji, Dinamo ili Zvezda, ali svi znamo da u fudbalu ne pobeđuje nužno bolja ekipa. Mnogo se toga treba poklopiti, sreća je takođe važan faktor i iskreno očekujem spektakl - zaključio je Dragiša Binić.

Podsećanja radi, da bi do duela prvaka Srbije i Hrvatske došlo, Zvezda najpre mora da izbaci Šerif, a Dinamo Legiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jastreb

02.08.2021 14:36

Ne uzbuđuj se Biniću do tog susreta neće ni doći.