SRBI GAZE S NULOM: Neverovatni rezultati naših timova u kvalifikacijama!

Autor:

Sport

31.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći put u istoriji, od osamostaljenja naše zemlje 2006. godine, svi srpski klubovi prošli su prve prepreke u kvalifikacijama za evropska takmičenja, ali su i rezultati potpuno neverovatni.

Republika

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Čukarički odigrali su osam utakmica na međunarodnoj sceni u ovoj sezoni i na sedam od osam nisu primili gol, dok su u svim revanšima upisana slavlja, a mreže golmana naših predstavnika su mirovala. Samo su utisak pokvarili crveno-beli jer su jedini izgubili i primili gol, i to dva kada su poraženi od Kairata u Almatiju 2:1. 

NI PENAL NIJE BAUK

Ipak, upravo je od šampiona Srbije krenula serija sa revanšima bez primljenog pogotka jer je na Marakani prvak Kazahstana pregažen sa 5:0. Potom su belo-crni sa Banovog brda slavili 2:0 protiv Sumgaita u Azerbejdžanu, a "stara dama" je u Novom Sadu savladala Panevežis 1:0 maestralnim lobom Uroša Kabića.

Foto: Starsport

 

 

Pečat su stavili crno-beli koji su upisali trijumf protiv Dunajske Strede od 2:0. Jedan od najzaslužnijih što je mreža "parnog valjka" u Slovačkoj ostala mirna je i golman Aleksandar Popović koji je u 78. minutu odbranio penal Andriji Baliću.

- Ne bih isticao sebe. Najbitnija je pobeda. Malo ćemo slaviti i zezati se, ali dan kasnije gledamo ka Voždovcu i ostalim utakmica. Radili smo analizu sa trenerom golmana Jovšićem, znao sam gde šutira penal, samo je bilo pitanje dobrog tajminga - rekao je popularni Pop. 

PET PREDSTAVNIKA

Naši klubovi će i naredne nedelje imati obaveze u Evropi, i neće biti nimalo lako. Crvena zvezda igra sa Šerifom za plej-of Lige šampiona (opširnije u okviru), dok će put ka Ligi konferencija tražiti Partizan protiv Sočija, Vojvodina sa LASK i Čukarički protiv Hamarbija. Ipak, imaće i dobar vetar u leđa jer je Srbija preskočila Belgiju po UEFA koeficijentu i sada je na 12. mestu! U prevodu, kada bi se danas izvukao presek stanja, Superliga bi u sezoni 2023/24 imala pet predstavnika u Evropi, a čak dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Rezultati naših klubova
C.zvezda - Kairat 1:2* 5:0
Partizan - DAC 1:0 2:0
Vojvodina - Panevežis 1:0 1:0
Čukarički - Sumgait 0:0 2:0
*Ishod prvog meča
Naredni mečevi u Evropi
C.zvezda - Šerif 3. avgust 10. avgust
Soči - Partizan 5. avgust 12. avgust
Vojvodina - LASK 5. avgust 12. avgust
Čukarički - Hamarbi 5. avgust 12. avgust



 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading