NAJJALOVIJA ZVEZDA U ZADNJIH 11 GODINA: Šampion ZATAJIO, podaci govore sami!

Autor:

Sport

26.07.2021

04:30 >> 19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli dali samo jedan gol u prva dva kola nove sezone Superlige Srbije i tako podsetili na sezonu 2010/11, kad su se mučili protiv Smedereva i Inđije.

RepublikaFoto: Starsport
Igrači Crvene zvezde

U tri pomenute sezone titulu je osvojio Partizan, a Zvezda nije igrala ni grupnu fazu evropskih takmičenja.

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu su pobedili lučansku Mladost sa 1:0 i tako ostvarili prvi trijumf u Superligi Srbije posle utakmice bez golova sa Vojvodinom u premijernom kolu. Strelac jedinog gola, čime je prekinut post od 386 minuta bez pogotka iz igre, bio je Mirko Ivanić, koji je, pre svega, zahvalio navijačima na podršci.

- Ekipa je zaslužila podršku zbog svega što smo uradili u poslednjih nekoliko sezona, a i sada pokazujemo kvalitet. Zahvalio bih navijačima, zaista nam daju vetar u leđa, podrška nam je sad potrebnija nego ikad. Podižemo formu i tražimo kontinuitet i verujem da ćemo uskoro postizati rezultate, kao iz prošle sezone - istakao je ofanzivni vezista.

RepublikaFoto: Starsport
Mirko Ivanić strelac protiv Mladosti iz Lučana

RAZLOG ZA BRIGU

Ipak, ova dva meča treba da zabrinu navijače jer su crveno-beli postigli samo jedan gol u prva dva kola i tako ponovili porođajne muke s pogocima od pre 11 godina, odnosno sezone 2010/11. Tada je nekadašnji evropski i svetski šampion takođe jednom pogodio u metu posle 180 minuta fudbala u domaćem prvenstvu. U prvom kolu su odigrali 0:0 sa Smederevom na gostovanju, a potom su u Inđiji slavili sa 1:0. Ovakve neslavne epizode klub s Marakane imao je i u sezonama 2007/08. i 2008/09.

OTVORENE RANE

U leto 2007. velikan iz Ljutice Bogdana je remizirao sa Čukaričkim 0:0 na domaćem terenu, a potom na istom mestu dobio Smederevo 1:0. Sezonu kasnije zabeležen je poraz od Vojvodine 2:0 u Novom Sadu, a put na sever države ni sedam dana kasnije nije doneo radost pošto je protiv Banata u Zrenjaninu bilo 0:0.

Zanimljivo da u sve tri pomenute sezone Crvena zvezda nije uspela da osvoji titulu, koja je otišla u ruke Partizana, a nije igrala ni grupnu fazu nijednog evropskog takmičenja.

Sezona 2010/11.

1. kolo: Smederevo - Crvena zvezda 0:0

2. kolo: Inđija - Crvena zvezda 0:1

Sezona 2007/08.

1. kolo: Crvena zvezda - Čukarički 0:0

2. kolo: Crvena zvezda - Smederevo 1:0

Sezona 2008/09.

1. kolo: Vojvodina - Crvena zvezda 2:0

2. kolo: Banat Zrenjanin - Crvena zvezda 0:0

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading